Social

Proiect pilot în Vrancea: ambulanţa, chemată la urgenţe prin SMS

Raluca Manolache
19 iun 2012 1001 vizualizări
Cadrele de la Ambulanţă vor fi anunţate de urgenţele la care trebuie să ajungă printr-un SMS. Este vorba despre un proiect pilot care se va derula în Vrancea în următoarele cinci luni şi prin care se doreşte o reacţie şi mai rapidă de plecare la caz.

Aşa se face că, de ieri, echipajele Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vrancea au fost trimise la vrancenii cu probleme de sănătate de către specialiştii de la dispeceratul unic integrat prin intermediul unui SMS scris şi trimis pe telefoanele din dotarea ambulanţelor. “Prin implementarea acestui proiect se doreşte scurtarea timpului de plecare la caz. În acest moment avem trei sisteme de transmitere a solicitărilor primite pe numărul unic de urgenţă 112 de către dispeceratul unic integrat. Informaţiile se transmit pe unde radio, prin intemediul apelului telefonic şi de acum înainte şi prin sms, pe telefonul mobil al echipajelor. Problema este că staţiile mobile tetra din dotare au posibilitatea de a fi folosite pentru transmiterea informaţiilor sub formă de SMS, dar acestea au ieşit din garanţie, sunt într-o stare avansată de uzură. Urmează să luăm legătura cu o firmă specializată pentru a evalua costurile pentru mentenanţa acestor staţii”, a menţionat dr. Mircea Stoenoiu, managerul Ambulanţei. SMS-urile cuprind informaţii precum numărul fişei de solicitare, numele persoanei pentru care se solicită ambulanţa, varstă, adresă, punct de reper scurt, simptomatologie, etc. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.