Social

Banii reţinuţi ilegal pentru Sănătate se întorc la pensionari

Raluca Manolache
12 iun 2012 1208 vizualizări
21.702 pensionari vranceni cărora li s-a reţinut ilegal contribuţia la asigurările sociale de sănătate încep să îşi primească banii înapoi u plăţile vor fi realizate prin Casa Judeţeană de Pensii Vrancea

Bani mai mulţi pentru pensionari. Pensionarii cu venituri mici îşi vor primi din această lună, în tranşe, banii reţinuţi ilegal la Sănătate. În această lună, 21.702 pensionari vranceni cărora li s-a reţinut ilegal contribuţia la asigurările sociale de sănătate (CASS) îşi vor primi banii înapoi. Este vorba despre banii reţinuţi în luna ianuarie 2011. Aceasta în condiţiile în care pentru sumele reţinute în perioada ianuarie-martie 2011, restituirea se realizează în tranşe lunare egale în perioada iunie-august 2012, pentru sumele reţinute în perioada aprilie 2011-aprilie 2012, restituirea se realizează pană la data de 31 decembrie 2013, iar pană pe 25 august. Guvernul trebuie să aprobe graficul şi modalitatea de restituire a sumelor reţinute în perioada aprilie 2011-aprilie 2012, a căror restituire trebuie să se realizeze pană în 31 decembrie 2013. Plăţile vor fi realizate prin Casa Judeţeană de Pensii Vrancea. În această lună pentru bătranii cu venituri mai mari de 740 lei, care au plătit la Sănătate 5,5% în ianuarie 2011, se va plăti suma de 834.524 lei. “Plata sumelor care se restituie se va face împreună cu drepturile de pensii aferente fiecărei luni, iar aceasta se va evidenţia distinct pe talonul de plată”, a precizat Adrian Juravle, directorul Casei Judeţene de Pensii.  Restituirea sumelor se face prin diminuarea veniturilor bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate. Contribuţia de 5,5% la fondul de sănătate va fi plătită numai de pensionarii cu pensii ce depăşesc 740 lei, iar procentul amintit este reţinut doar la suma ce depăşeşte pragul de 740 lei. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.