Social

Copiii de la Broşteni au făcut mare show în capitală

Ziarul de Vrancea
3 iun 2012 1407 vizualizări
Centrul de zi Dănuţ se află printre puţinele instituţii din mediul rural care promovează copiii în concursuri naţionale

Câţiva dintre copii talentaţi ai Centrului de zi Dănuţ din Broşteni au fost premiaţi la Festivalul Naţional de muzică pentru copii “KIDEX” desfăşurat pe 31 mai 2012 la Romexpo Bucureşti. Este vorba despre Nicoleta Hagiu–premiul II, Daniela Docan –premiul III  şi Teodora Sandru -menţiune, care au participat la secţiunea individual. Coregrafia a fost asigurată de membrii formaţiei de dans alcătuită din Ionelia Docan, Ionelia Nan, Gabriela Giurgea, Elena Iancu, Bogdan Stoian, George Buzdugan, Ionuţ Ceauşu, Denis Stoican şi Claudiu Ali. La secţiunea grupuri au fost prezentate două cântece, ambele fiind premiate- premiul III şi premiul I, din grup făcând parte atât solistele de la individual, cât şi cele mai mici membre: Bianca Brîulung, Mihaela Alanei, Alexandra Drîmbă, Tania Dinu, Diana Postolache şi Nicoleta Grigoraş. “Copiii noştri au reuşit să impresioneze cu prestaţia lor artistică, vocală, scenică, dar şi cu ţinuta vestimentară, atât pe membrii  juriului, cât şi pe organizatori, în mod special pe compozitorul şi textierul Maria Ene, care le-a oferit copiilor pe langă trofee, diplome şi medalii, mai multe cadouri”, ne-a relatat managerul centrului, Elisaveta Norocea. Însă pentru participanţi şi nu numai, cel mai frumos cadou a constat în aprecierile juriului, potrivit cărora Centrul de zi Dănuţ se află printre puţinele instituţii din mediul rural care acordă o mare atenţie formării şi dezvoltării abilităţilor artistice, de competeţie şi de lucru în echipă şi promovează copiii în concursuri naţionale. Participarea copiilor la acest concurs a fost posibilă datorită generozităţii unor oameni cu suflet. De precizat că micuţii lucrează cu unul dintre cei mai buni compozitopri pentru copii, Cristian Alivej, care a remarcat potentialul copiilor si le-a încredintat piesele pentru a fi cantate în diferite concursuri. “Piesele sunt încărcate de sensibilitate, cu mesaje ce promovează respectul, pacea, copilaria, prietenia, adecvate copiilor ca text şi orchestratie”, ne-au spus profesoarele care se ocupă de micii artişti. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.