Social

Toporatorul Florin Mateiu, trimis în judecată pentru evaziune

Gabriel Sava
1 iun 2012 2912 vizualizări
Finul primarului din Cîmpuri s-a ales cu un nou dosar penal pentru evaziune fiscală

Florin Mateiu, de 35 de ani, cunoscutul “toporator” de la Cîmpuri, încarcerat din februarie în urma unei condamnări rămasă definitivă pentru delicte silvice, a fost trimis în judecată într-un nou dosar. Administrator, acţionar sau asociat la mai multe firme de exploatare şi prelucrare a lemnului, Florin Mateiu a fost mai nou trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Prejudiciul calculat de anchetatori se ridică la suma de 8.500 lei şi este aferentă evidenţierii în contabilitate, în urmă cu un an, a unor cheltuieli de 21.000 lei pentru combustibil. Inspectorii fiscali au realizat în urma controlului financiar că societatea nu avea activitate de producţie şi, drept urmare, nu putea înregistra astfel de cheltuieli. Mateiu a refuzat să dea explicaţii anchetatorilor. Acesta mai este cercetat într-un dosar penal, alături de alţi consăteni, pentru modul în care a exploatat într-un parchet aflat judeţul Buzău, în comuna Gura Teghii, unde au fost descoperiţi zeci de arbori tăiaţi fără acte. Mateiu a fost arestat în luna februarie după ce Curtea de Apel de la Galaţi a păstrat în recurs sentinţa de condamnare a acestuia la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu executare. “Toporatorul” a fost condamnat la mai bine de cinci ani după momentul în care a fost trimis în judecată pentru fapte petrecute în perioada 2003- 2004. Conform materialului de urmărire penală întocmit de procurorii pănceni în 2006, “toporatorul” a fost trimis în judecată pentru că, în perioada anilor 2003-2004, a tăiat în mod ilegal şi valorificat 480 de arbori, de pe o suprafaţă de 12,28 ha, creand un prejudiciu total de 471.953 lei.  În calitate de administrator al SC Mat&Gip SRL Cîmpuri şi ulterior al SC MFL AlinaFor SRL Cîmpuri, a cumpărat de la diverşi cîmpureni suprafeţe de teren cu pădure, după care a tăiat, din unele suprafeţe, aproape la ras. (Gabriel SAVA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
mimi, acum 4335 zile, 8 ore, 38 minute, 27 secunde
pacat de el pentru ca era un om bun.Ne ajuta de cate ori aveam nevoie
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.