Social

Urgentele stomatologice in instante

Doina Ganea
19 iun 2006 880 vizualizări
Scandalul cabinetului de urgente stomatologice a ajuns in instanta. Pacientii asteapta acum decizia magistratilor pentru a beneficia de serviciile medicale de urgenta.

Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani a actionat in instanta pe medicul stomatolog Laura Mihalache pentru tulburare in posesie, obligind-o sa elibereze cabinetul medical de stomatologie ocupat in urma cu un an. Nici la termenul de saptamina trecuta medicul Laura Mihalache nu a fost prezenta, dar instanta a mai acordat un termen pina la intrarea in vacanta judecatoreasca. De asemenea, Spitalul Judetean, data fiind urgenta cauzei, a mai solicitat si o ordonanta presedintiala pentru evacuarea spatiului de catre medicul stomatolog, actiune care va avea un nou termen saptamina aceasta. Asa cum Ziarul de Vrancea a prezentat cazul in numerele anterioare, doctorita Laura Mihalache a concesioant un cabinet stomatologic de la Consiliul Judetean lasind astfel fara cabinet de urgente stomatologice intreg judetul. Potrivit contractului, in luna mai 2005, doctorita Laura Mihalache ceruse de la Consiliul Judetean concesionarea cabinetului nr. 7. In luna martie 2006, CJ Vrancea, ii da aviz pentru inceperea lucrarilor de modernizare la cabinetul nr. 8. fiind omisa insa recomandarea Directiei de Sanatate Publica in care se mentiona "ca linia de garda este unica, asigurind urgentele medicale stomatologice pentru intreg judetul, ca urmare este absolut necesar functionarea acesteia in continuare in cabinetul actual, situat in Focsani, str. Vamii nr. 3". La vremea respectiva presedintele CJ, Marian Oprisan, a declarat pentru Ziarul de Vrancea ca va denunta contractul de concesiune si va lua toate masurile ce se impun, considerind "aberant" ca Focsaniul sa nu aiba cabinet pentru situatii de urgenta, pentru ca erau clauze in contract care interziceau schimbarea destinatiei. Medicul stomatolog Teodora Simionescu, responsabil cu urgentele in cadrul policlinicii de profil, ne-a declarat ca are informatii potrivit carora CJ Vrancea a somat-o pe doctorita Laura Mihalache sa evacueze cabinetul si i s-a pus in vedere ca i s-a reziliat contractul de concesiune pe motiv de schimbarea destinatiei. Cu toate acestea, peste 250 de pacienti care apeleaza lunar la serviciile medicale de urgenta pe timp de zi sau noapte sint nevoiti inca sa alerge pe la cabinetele particulare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.