Social

Medicii, în direct cu Targu Mureş! Spitalul Judeţean, inclus în reţeaua de telemedicină

Raluca Manolache
29 mai 2012 2035 vizualizări
La UPU a fost montat echipamentul care va asigura comunicarea video şi transmisia de date între unitatea din Focşani şi cea din Targu Mureş

Aparatură de telemedicină la Spitalul din Focşani. Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani a fost dotată cu un sistem performant care face ca pacienţii să fie evaluaţi în timp real de medici din centrele universitare. UPU Focşani va fi conectată în permanenţă cu centrul de coordonare din Targu Mureş, iar medicii din Focşani le vor putea solicita ajutor colegilor lor ori de cate ori consideră că au nevoie de sprijin. La UPU a fost deja montat echipamentul care va asigura comunicarea video şi transmisia de date între unitatea din Focşani şi cea din Targu Mureş. Sistemul de asistenţă medicală de urgenţă de la distanţă permite transmiterea de informaţii privind parametrii vitali ai bolnavului (inclusiv EKG), date personale, dar şi de imagini video de la spital către dispeceratul de coordonare. Medicii vor primi sprijin şi recomandări medicale, pentru transferul bolnavilor aflaţi în stare critică “Sistemul conţine un sistem video prin care poate fi vizualizat pacientul la un dispecerat aflat într-un centru universitar, Targu Mureş. A doua parte a sistemului prezintă un monitor care înregistrează funcţiile pacientului, ce pot fi transmise şi ele către dispeceratul alocat. Practic este vorba de un sistem care permite transmiterea şi vizualizarea unui pacient din orice serviciu de urgenţă din ţară de către un dispecerat regional. Acest sistem vine în beneficiul pacientului pentru că se va decide împreună cu dispeceratul regional dacă este necesar transferul lui către o altă unitate medicală dintr-un centru universitar în cel mai scurt timp posibil”, a arătat dr. Dana Mariana Dincă, şefa UPU. Prin implementarea acestui sistem se doreşte creşterea calităţii asistenţei medicale de urgenţă. Sistemul de telemedicină a fost inaugurat în septembrie 2009 şi conectează Spitalul Clinic de Urgenţă Târgu Mureş cu zeci de unităţi medicale din ţară. UPU Focşani este tot mai aglomerată de la an la an.  Conform indicatorilor de management pe 2011, un medic de la UPU a văzut în medie 7.886 de pacienţi anul trecut, aceasta în condiţiile în care în 2010 un medic de la UPU a consultat în medie 6.000 de pacienţi. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Pacient, acum 4345 zile, 12 ore, 42 minute, 40 secunde
La Adjud cest sistem este functional de peste o luna
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.