Social

Mai puţini asistenţi personali ai persoanelor cu handicap în Focşani

Raluca Manolache
28 mai 2012 1296 vizualizări
Mai puţini asistenţi personali ai persoanelor cu handicap în Focşani. Consilierii locali vor lua în discuţie în şedinţa de astăzi a legislativului municipal reducerea numărului de asistenţi personali începand cu data de 1 iunie 2012, de la 405 la 390 şi creşterea numărului de indemnizaţii de la 250 la 265

Aceasta pentru că în ultima perioadă a crescut numărul de dosare pentru indemnizaţii. Legea prevede că asistentul personal al persoanei cu handicap grav beneficiază de salariu de bază stabilit potrivit dispoziţiilor legale, privind asistentul social cu studii medii din unităţile de asistenţă socială din sectorul bugetar, spor vechime în muncă, precum şi de concediu anual de odihnă. De asemenea, potrivit art. 42, alin. (4), părinţii sau reprezentanţii legali al copilului cu handicap grav, adulţii cu handicap grav şi reprezentanţii legali ai acestora pot opta între asistent personal angajat de către autorităţile administraţiei publice locale sau pentru primirea unei indemnizaţii lunare echivalente cu salariul net al asistentului social debutant din unităţile bugetare, se arată în raportul prezentat aleşilor. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.