Social

Copiii sunt invitaţi să vadă cum se munceşte la Ambulanţă

Raluca Manolache
28 mai 2012 13613 vizualizări
De Ziua Porţilor Deschise, vizitatorii vor primi pliante cu modelele de autosanitare care s-au aflat în dotarea Ambulanţei de-a lungul anilor

Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vrancea se pregăteşte pentru data de 1 iunie, cand îşi va deschide porţile, pentru cei ce vor să vadă cum lucrează cadrele medicale. Pentru aceasta s-au realizat şi peste 100 de pliante, ce vor ajunge la invitaţi, ce conţin imagini cu modelele de autosanitare care s-au aflat în dotarea Ambulanţei de-a lungul anilor. Cei prezenţi vor vedea astfel cum s-a dezvoltat parcul auto, de la TV-uri, Dacii Break, la ambulanţe de tip Volkswagen sau Ford. Ziua Porţilor Deschise se va organiza pe 1 iunie, între orele 09.00 – 15.00, iar acţiunea va fi marcată şi printr-un moment de reculegere în memoria celor care nu mai sunt. La acest eveniment vor fi prezente şi echipajele de la Poliţie şi SMURD, care împreună cu cadrele de la Ambulanţă le vor arăta invitaţilor cum se acţionează în caz de urgenţă majoră. Cei ce vor trece pragul unităţii vor vedea maşinile de intervenţiei ale Ambulanţei, aparatura medicală. Ziua Porţilor Deschise se organizează pe 1 iunie, Ziua Internaţională a Copilului, pentru că se împlinesc 17 ani de la înfiinţarea SAJ. 17 ani de cand unitatea a căpătat personalitate juridică, anul 1995 fiind momentul în care toate serviciile de ambulanţă din ţară s-au desprins de spitale. A fost emisă în acel moment o hotărare de Guvern prin care serviciile de ambulanţă au devenit unităţi cu personalitate juridică, au avut organigramă proprie şi au intrat în subordinea direcţiilor de sănătate publică. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.