Social

Părinţii unui geamăn mort la Spital acuză medicii de incompetenţă

Raluca Manolache
14 mai 2012 5762 vizualizări
Părinţii susţin că bebeluşul nu ar fi fost tratat cum trebuie de medici u mama a ajuns la spital cu băiatul după ce micuţul a făcut febră mare u sambătă dimineaţă a murit în secţia de pediatrie u medicii aşteaptă rezultatele necropsiei cu privire la cauza decesului

Tragedie în sanul unei familii din oraşul Mărăşeşti! Membrii familiei sunt cuprinşi de durere după ce copilul de numai cinci luni le-a decedat în timp ce era internat în secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani. Copilul, care mai are un frate geamăn, a murit sambătă dimineaţă după ce, părinţii acestuia susţin că nu ar fi fost tratat cum trebuie de medici. Familia copilului nu înţelege cum de s-a putut produce această tragedie, mai ales că au venit la medic ori de cate ori micuţul avea probleme de sănătate. Adina Magiaru, mama micuţului, spune că bebeluşul a fost adus la spital miercurea trecută după ce a făcut febră. Aceasta la doar cateva zile după ce a fost externat din spital, fiind iniţial internat cu fratele său geamăn care a fost trimis la Bucureşti cu elicopterul SMURD. Vineri, starea copilului s-a înrăutăţit. Mama spune că băiatului i-au apărut nişte bubiţe pe corp şi a fost trimis în secţia de contagioase pentru un control. “Mi-am luat copilul şi am venit la contagioase. S-a uitat doctoriţa la el şi, cand l-a văzut, a spus că este foarte grav. Imediat a luat foaia, dar nu ştiu ce a scris, şi mi s-a spus că trebuie trimis la Spitalul «Grigore Alexandrescu». Am ajuns în secţia de pediatrie, am început să plang, m-am pus în genunchi şi am rugat-o frumos să mă trimită la Bucureşti”, a spus Adina Magiaru. La doar cateva ore de la cele întamplate, copilul a murit în urma unui stop cardio-respirator prin asfixie mecanică.

Se aşteaptă rezultatul medico-legal

Medicii care s-au ocupat de băieţel aşteaptă rezultatele medico-legale pentru a vedea cauza decesului. “Copilul a fost internat în secţia de pediatrie în data de 10 mai cu simptome de febră, tuse şi agitaţie psihomotorie. Diagnosticul de la internare a fost sindrom febril, otită acută bilaterală şi pneumopatie acută. A primit terapia de urgenţă fiind văzut de medicul ORL, care a confirmat diagnosticul de otită. Evoluţie cu subfebrilitate şi cu apariţia unei erupţii, medicul infecţionist a infirmat existenţa unei boli eruptive. Evoluţie nefavorabilă cu stare generală gravă, dar stabil din punct de vedere hemodinamic cu parametri vitali în limitele normale şi cu saturaţie în oxigen normal. Starea copilul era stabilă şi nu impunea transferul într-un centru universitar”, a precizat Alina Pelin, purtătorul de cuvant al Spitalului din Focşani, citînd din fişa medicală. Părinţii au mers ieri şi au depus plangere la Poliţie împotriva cadrelor medicale prin care sesizează o posibilă culpă medicală. Aceştia speră ca reprezentanţii Colegiului Medicilor Vrancea să se autosesizeze în acest caz şi să scoată adevărul la lumină. “Nu vrem decat să se facă dreptate şi să nu mai fie şi alţi părinţi care să sufere din aceleaşi motive”, mai spune familia. Familia din Mărăşeşti mai are un băiat de cinci luni, un băiat de 14 ani şi o fată de 12 ani. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.