Social

Info-Educaţie: Lansare de revistă: "Terra, suntem copiii tăi!"

Sorin Tudose
11 mai 2012 1413 vizualizări
Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea organizează împreună cu Grădiniţa nr.1 Focşani marţi, 15 mai, ora 11.00, lansarea Revistei „Terra, suntem copiii tăi!", revistă care apare ca rezultat a sesiunii de comunicări din cadrul proiectului educaţional cu acelaşi nume coordonat de profesorii Nicoleta Avram, Violeta Gîsculescu şi directorul Grădiniţei, Mariana Călin

Revista este un ghid pentru cadrele didactice şi cuprinde proiecte, lucrări pe domeniu ecologic, experienţe didactice fiind editată cu sprijinul Remat Vrancea. „Ziua de 15 mai nu a fost aleasă întâmplător, fiind Ziua Internaţională de Acţiune pentru Climă, iar proiectul „Terra, suntem copiii tăi”, are un obiectiv comun şi anume acela ca toate instituţiile implicate să conştientizeze că noi toţi putem păstra Pământul o planetă vie pentru noi şi generaţiile viitoare, fiecare dintre noi poate contribui la realizarea acestui lucru, indiferent de domeniul de activitate şi stă în puterea noastră să facem asta”, transmit reprezentanţii Bibliotecii. Proiectul, aflat în al treilea an de desfăşurare, este un parteneriat între grădiniţe, şcoli, Casa Corpului Didactic, Biblioteca Judeţeană, instituţii şi firme care se ocupă de recolcarea deşeurilor. (S.  T.)


Prichindeii din Garoafa au vizitat instituţiile focşănene


Prichindeii de la Şcoala cu cls. I-IV şi Grădiniţa Răchitosu, Garoafa  coordonaţi de Mihaela Sandu şi Victoria Olaru  au făcut o excursie la Focşani, ocazie cu care au vizitat Secţiile Complexului Muzeal Vrancea, dar şi Biblioteca Judeţeană. „Admirând exponatele Muzeului de Istorie, copii au făcut primii paşi în aceste spaţii de evocare a trecutului şi au avut ocazia să vadă exponetele, să asculte explicaţiile specialiştilor şi să înţeleagă importanţa unui muzeu pentru comunitate. Muzeul de Ştiinţe ale naturii i-a uimit pe micii vizitatori care au văzut pentru prima oară animale şi păsări exotice şi au aflat curiozităţi din lumea naturii. Apoi copiii s-au îndreptat spre Biblioteca Judeţeană, unii aflându-se pentru prima dată într-un astfel de loc. Aici au înţeles importanţa lecturării unei cărţi, pe care chiar pot să o împrumute gratuit”, transmit coordonatorii. Acţiunea a fost organizată cu scopul de a îmbogăţi cunoştinţele şi vocabularul copiilor din mediul rural, de a petrece timpul într-un mod plăcut şi educativ şi a fost un real caştig pentru micii vizitatori. (S. T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.