Social

Buget de 67.000 lei pentru centrul de permanenţă de la Mărăşeşti

Raluca Manolache
11 mai 2012 1260 vizualizări
Un medic de familie va fi plătit cu 12,8 lei/oră, în vreme ce un asistent primeşte 9 lei pe oră

Medicii de la noul centru de permanenţă din oraşul Mărăşeşti vor avea la dispoziţie în acest an un buget de 67.000 lei. S-a semnat în acest sens contractul de furnizare de servicii medicale cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea. Mihai Copaci, preşedintele director general al CAS, spune că în funcţie de serviciile medicale oferite populaţiei bugetul va putea fi suplimentat. “Nu sunt probleme de finanţare, tarifele sunt stabilite prin lege”, ne-a precizat Mihai Copaci. Un medic de familie va fi plătit cu 12,8 lei/oră, iar asistentul va fi răsplătit pentru munca depusă cu 9 lei/oră. Medicul coordonator va putea primi un tarif cu 15% mai mare. În cadrul centrului îşi desfăşoară activitatea şase medici de familie, iar acesta este deschis populaţiei zilnic, între orele 15.00 - 8.00, iar în week-end şi în sărbătorile legale programul este non-stop pentru a compensa desfiinţarea spitalului din localitate. Acesta este primul centru de permanenţă funcţional din judeţeul Vrancea după ce celelalte unităţi de genul acesta au fost închise. Neimplicarea autorităţilor şi lipsa fondurilor au fost principalele motive ce au dus la desfiinţarea acestora. De precizat că anul trecut în judeţul nostru au fost închise două spitale orăşeneşti, la Odobeşti şi Mărăşeşti, aşa încît asemenea centre sînt mai mult decît binevenite. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
un alt cetatean, acum 4366 zile, 1 ora, 52 minute, 43 secunde
Da ,aparatura de ultima generatie unde e?Ca la vedere nu e...Doar in filmuletul de la inaugurare...
un cetatean tratat la...centru, acum 4366 zile, 7 ore, 3 minute, 43 secunde
Si se fac si tratamente la CENTRU? Ca aparatul de medicamente e cam gol...Ti se da -in cel mai bun caz reteta cu bani si daca-ti cumperi...vezi unde arunci vata-ti se spune- ca nu trebui s-o arunci la citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.