Social

Medicii şefi ai unităţilor de primiri urgenţe, chemaţi la Targu Mureş

Raluca Manolache
7 mai 2012 1045 vizualizări
Vor fi prezentate rezultatele controalelor desfăşurate la UPU

Dr. Dana Mariana Dincă, medicul şef al Unităţii de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani, va participa în acest sfarşit de săptămană la o întalnire organizată de Ministerul Sănătăţii la Targu Mureş. Ministerul i-a convocat pe toţi medicii şefi ai UPU din ţară pentru a le prezenta rezultatele controalelor desfăşurate luna trecută. La această întalnire ar mai urma să participe şi asistentul şef de la UPU, directorul economic şi responsabilul cu achiziţii de la Spitalul Judeţean din Focşani. Întalnirea va fi organizată după ce în luna aprilie Raed Arafat, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, a impus o serie de controale la UPU-rile din ţară. Activitatea UPU din municipiul Focşani a fost verificată de o echipă de control formată din reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Călăraşi. Verificarea a urmărit modul de funcţionare şi organizare a unităţii, în conformitate cu prevederile legislative în vigoare, precum şi modul de utilizare a fondurilor alocate în 2011 de la bugetul de stat. Concluziile rapoartelor de control au fost analizate de către Comisia de Urgenţă a MS şi vor sta la baza măsurilor şi a deciziilor care se vor lua pentru dezvoltarea acestui sector în următorii 2 ani. De asemenea, în baza datelor obţinute, a nivelului de activitate şi a categoriei din care fac parte, se vor stabili şi criteriile standardizate de alocare a fondurilor pentru astfel de unităţi. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.