Social

Teste gratuite pentru depistarea astmului la Spitalul din Focşani

Raluca Manolache
6 mai 2012 1154 vizualizări
Testele gratuite pentru depistarea astmului se vor realiza sub mesajul “Tu poţi avea astm. Astmul nu te are pe tine! Astmul poate fi controlat!”

Vrancenii care doresc să vadă cat de sănătoşi sunt pot merge la dispensarul de pneumoftiziologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani pentru a se testa în mod gratuit de astm. Medicii de specialitate vor face spirometrii gratuite în cadrul unei campanii iniţiată de Societatea Romană de Pneumologie, care se va organiza în perioada 7 – 18 mai. Testele gratuite pentru depistarea astmului se vor realiza sub mesajul “Tu poţi avea astm. Astmul nu te are pe tine! Astmul poate fi controlat!”. Scopul urmărit este de a sensibiliza populaţia asupra importanţei unor investigări periodice şi al consultului la medicul pneumolog pentru depistarea astmului. Medicii atrag atenţia că astmul este o afecţiune cronică a plămanilor, caracterizată prin probleme de respiraţie recurente, cauzate de inflamarea căilor aeriene. Aşa se face că testele gratuite care verifică funcţia plămanilor sunt recomandate persoanelor care nu au fost diagnosticate cu astm, dar care prezintă o serie de simptome respiratorii îngrijorătoare, precum dificultăţi în respiraţie. La testări mai sunt aşteptaţi cei care au fost deja diagnosticaţi cu astm şi vor să facă o reevaluare a funcţiei respiratorii. “Mulţi oameni nu ştiu că suferă de astm, în special dacă simptomele lor nu sunt severe. Simptomele astmului sunt însă serioase şi pot fi fatale. Cele mai frecvente simptome astmatice sunt: tusea, în special noaptea, la efort sau după un episod de ras intens, senzaţia de sufocare (dispnee), senzaţia de strangere a pieptului, wheezing – şuierat în plămani. Se poate întampla ca tusea care nu mai trece să fie singurul simptom al astmului. Simptomele astmului apar cu precădere noaptea sau dimineaţa devreme, la trezire, dar pot apărea oricand. Ele se agravează atunci cand veniţi în contact cu un factor declanşator”, spun specialiştii pe site-ul dedicat acestei campanii www.invingeastmul.ro şi de unde cei interesaţi pot afla mai multe informaţii despre această afecţiune. Programări pentru aceste testări se pot face la numărul de telefon 0237.625.313. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.