Social

DSP Vrancea organizează dezbateri pe tema noii legi a sănătăţii

Raluca Manolache
2 mai 2012 923 vizualizări
Intîlnirile se vor organiza cu patronatele şi sindicatele din sistemul sanitar

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea va trebui să organizeze o dezbatere publică cu privire la noua Lege de organizare şi funcţionare a sistemului sanitar din Romania. Întîlnirile ar urma să fie organizate cu patronatele şi sindicatele din sistem. Dispoziţia vine din partea Ministerului Sănătăţii, care în perioada 26 – 28 aprilie a organizat la Sinaia o întîlnire cu toţi directorii direcţiilor de sănătate publică din ţară. Principala temă abordată în cadrul discuţiilor a fost noua Lege privind reforma sistemului sanitar, dar au fost oferite informaţii şi cu privire la datele statistice din ţară referitoare la natalitate, mortalitate, incidenţa bolilor transmisibile şi netransmisibile. “Ni s-a cerut să avem dezbateri în primul rînd pe pachetul de bază de servicii medicale şi să venim cu propuneri cu privire la modul de organizare al asigurărilor private”, a precizat ec. Iuliana Mircea, directorul adjunct economic al DSP Vrancea. De asemenea, cu această ocazie s-a transmis faptul că în cadrul asigurărilor obligatorii ar putea exista patru pachete de servicii medicale: pachetul minimal, care se acordă tuturor persoanelor asigurate şi neasigurate, pachetul de bază care se acordă tuturor asiguraţilor şi acoperă riscul financiar nesustenabil, pachetul social care se acordă persoanelor protejate social şi cuprinde servicii medicale a căror compensare a fost redusă, dar care nu pot fi suportate de aceste categorii, iar pachetul special care cuprinde serviciile acordate pentru boli cu risc vital, cu prevalenţă scăzută şi cu costuri mari. Pentru moment, primul capitol scris al noii legi se referă la organizarea şi funcţionarea spitalelor. Prin prevederile acestui capitol se urmăreşte crearea posibilităţii reorganizării spitalelor ca unităţi de utilitate publică. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.