Social

Adăpost de noapte într-un punct termic

Iulia Crețu
1 mai 2012 1486 vizualizări
crucea Roşie intenţionează să deschidă un al doilea adăpost de noapte în Focşani, după ce primul a fost suprapopulat în sezonul rece

Societatea Naţională de Cruce Roşie Vrancea a primit de la Consiliul Local Focşani un punct termic în oraş pentru amenajarea unui nou adăpost de noapte. Spaţiul are o suprafaţă utilă de 116 mp, fiind situat în incinta punctului termic nr. 43 din strada Panduri. Construcţia este încredinţată în folosinţă gratuită pe o perioadă de cinci ani. Pentru schimbarea destinaţiei construcţiei şi-a dat acordul şi societatea de termoficare SC ENET SA Focşani, care şi-a modernizat reţelele în zonă, putînd renunţa la PT 43. Cei de la Crucea Roşie spun că adăpostul deja existent pe strada Albinei nu mai face faţă solicitărilor, în perioada rece, în special, fiind foarte aglomerat. Se ştie că iarna aceasta oamenii străzii au dormit pe saltele, pe holuri, pentru a nu îngheţa în gerul de afară. “În perioada 2008-2012, Crucea Roşie Vrancea a furnizat în mod continuu, prin centrul social de urgenţă «Adăpost de Noapte Sf. Nicolae cel Nou», servicii sociale persoanelor fără adăpost de pe raza municipiului Focşani. Numărul lunar de beneficiari, persoane adulte fără adăpost, a fost de minim de 20 de persoane, ajungînd pînă la 55 de persoane simultan, în sezonul rece, conform protocoalelor adiţionale încheiate cu partenerii locali şi judeţeni. Rata de ocupare a adăpostului a fost de minim 100%, maxim 250% în lunile din sezonul rece (de exemplu în luna ianuarie 2012 – 55 de beneficiari în 20 de locuri). Prin prezenta, vă solicităm sprijinul cu privire la identificarea unui nou spaţiu adecvat, pe raza municipiului Focşani, pentru a fi dat în folosinţă gratuită Filialei de Cruce Roşie Vrancea, în comodat, pentru dezvoltarea unui al doilea proiect în parteneriat, tip adăpost de noapte, ţinînd cont de gradul de supraocupare al adăpostului existent”, se arată în solicitarea Crucii Roşii Vrancea. Organizaţia se angajează să amenajeze spaţiul. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.