Social

Detinutii isi cauta locuri de munca la Sorste

Dan Chiriac
26 apr 2012 1355 vizualizări
Azi, 23 persoane aflate în detenţie la Penitenciarul Focşani vor participa la Bursa Locurilor de Muncă organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vrancea, în sala de conferinţe a Hotelului Fashion Center.

Persoanele care vor fi prezente la acţiunea de vineri sînt clasificate în regim semideschis, au absolvit cursuri de calificare profesională în penitenciar şi au mai puţin de un an de executat pînă la discutarea în comisia de liberare condiţionată. „Scopul acestei activităţi este prezentarea şi discutarea profilului ocupaţional al persoanelor condamnate penal şi a oportunităţilor existente, posturi vacante, pentru identificarea unor posibilităţi de angajare după liberarea din penitenciar, precum şi prezentarea avantajelor economice şi financiare legate de angajarea în muncă a persoanelor condamnate. Participarea persoanelor private de libertate la Bursa Locurilor de Muncă are rolul de a facilita integrarea acestora pe piaţa muncii după executarea pedepsei, ca modalitate de  reintegrare în societate”, spune inspectorul Geta Gură, de la Penitenciarul Focşani. Începînd cu anul 2011, Penitenciarul Focşani în colaborare cu Fundaţia Şcoala Romană de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie - filialele Vrancea şi Brăila, desfăşoară un proiect care vizează creşterea gradului de incluziune profesională  şi socială a persoanelor private de libertate, prin facilitarea accesului la programe de formare  şi consiliere pe perioada detenţiei. (Dan CHIRIAC)
   


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.