Social

40.000 de bilete CFR pentru persoanele cu handicap

Raluca Manolache
16 apr 2012 1553 vizualizări
Persoanele cu handicap grav şi accentuat şi însoţitorii acestora beneficiază de gratuitate pe mijloacele de transport în comun şi pe tren

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea a făcut comandă la începutul acestui an de bilete CFR pentru vrîncenii cu handicap. Au fost comandate 40.000 de bilete CFR. Astfel, persoanele cu handicap grav primesc 12 bilete, iar asistenţii personali ai acestora alte 12 bilete, iar persoanele cu handicap accentuat primesc şase astfel de bilete, la fel ca şi însoţitorii acestora. Numărul persoanelor cu handicap a scăzut de la an la an în condiţiile în care în 2009 în evidenţe se aflau 23.752 persoane, iar în 2010 numărul acestora era de 22.734 persoane. De asemenea, anul trecut au fost în evidenţe 21.265 persoane, din care 5.174 persoane în grad grav, 12.975 persoane în grad accentuat,  2.928 persoane în grad mediu şi 188 persoane în grad uşor. (R. MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.