Social

Asigurări de sănătate private şi la casele de asigurări de sănătate

Raluca Manolache
12 apr 2012 1010 vizualizări
Casele de asigurări de sănătate ar putea încheia asigurări suplimentare, în aceleaşi condiţii cu asiguratorii privaţi

Asigurări de sănătate private şi la stat. Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea ar putea încheia şi asigurări de sănătate suplimentare. Aceasta este una dintre modificările propuse în elaborarea noului proiect de lege a sănătăţii, în condiţiile în care în vechiul proiect se dorea desfiinţarea “băncii sanitare”. Pentru că în acest moment, echipa de la Bucureşti se află în etapa de redactare a acestui proiect, şi Mihai Copaci, preşedintele director general al CAS Vrancea, a fost întrebat despre ceea ce ar trebui să se schimbe în sistem şi dacă este de acord cu propunerile realizate în urma consultărilor de la nivel naţional. Acesta spune că se doreşte ca noua lege să permită reorganizarea caselor de asigurări de sănătate judeţene, a Municipiului Bucureşti ca instituţii publice autonome sub coordonarea CNAS, care să încheie asigurări de sănătate atît pentru pachetul de servicii medicale de bază, cît şi pentru pachetul de servicii medicale complementare şi/sau suplimentare, în aceleaşi condiţii cu asiguratorii privaţi. De asemenea, se doreşte stimularea intrării pe piaţa asigurărilor obligatorii a asiguraţilor privaţi de sănătate care să încheie contracte de asigurări pentru pachetul de servicii medicale de bază. “Cea mai importantă modificare este cea de redefinire a sistemului de asigurări de sănătate care să permită accesul echitabil pe piaţa asigurărilor a asiguratorilor privaţi, dar şi a caselor de asigurări de sănătate, care să poată încheia asigurări private în aşa fel încît să se faciliteze realizarea echilibrului financiar. Se discută şi de o diversificare a pachetelor de servicii medicale în aşa fel încît pentru anumite boli cronice care sînt costisitoare şi pentru prevenţie, dar şi tratament, să poată exista o asigurare suplimentară voluntară care să poată să aducă un plus de finanţare în sistem”, a menţionat Mihai Copaci. Conform propunerilor privind elaborarea proiectului, în cadrul asigurărilor obligatorii ar putea exista patru pachete de servicii: pachetul minimal, pachetul de servicii medicale de bază, pachetul social şi pachetul special de servicii medicale. (Raluca MANOLACHE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
db, acum 4367 zile, 14 ore, 33 minute
Romania tocmai a fost condamnata de Curtea Europeana a Drepturilor Omului pentru incalcarea dreptului la viata a unui cetatea roman. Consilierul presedintelui Basescu, domnul Cristian Vladescu, fost citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.