Social

"Prima prioritate: nici un copil invizibil"

Silvia Vrînceanu
9 apr 2012 1166 vizualizări
utorităţile au demarat o campanie prin care se doreşte dezvoltarea serviciilor sociale de la nivelul comunităţii pentru a se preveni separarea copilului de familie

“Copiii invizibili” au intrat în atenţia autorităţilor. UNICEF, alături de Prefectura Vrancea şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea, va continua şi în 2012 proiectul “Prima prioritate: nici un copil invizibil”. Acest proiect este derulat în comunele Cîrligele, Gugeşti, Jariştea, Moviliţa, Popeşti, Sihlea, Slobozia Bradului şi Vîrteşcoiu, iar în cadrul acestuia se pune accent pe identificarea familiilor vulnerabile şi realizarea unor planuri coerente de evaluare a nevoilor, aşa încît serviciile sociale să poată răspunde cu eficacitate şi eficienţă. „Proiectul urmăreşte să consolideze capacitatea autorităţilor locale de a susţine servicii de prevenire. La ora actuală în România, cu precădere în mediul rural, se simte acut lipsa unui sistem de asistenţă socială care să prevină o serie de probleme, printre care cele mai grave care afectează copilul sînt separarea de familia naturală şi violenţa sub diverse forme. Cînd sistemul de prevenire nu funcţionează, intervine sistemul de protecţie a copilului, dar acţiunea acestuia este exclusiv reparatorie”, se arată într-un comunicat al Prefecturii. Specialiştii de la DGASPC arată că anul trecut beneficiarii acestui proiect au fost „copiii din familiile cu potenţial de vulnerabilitate socială din cele 8 comune selectate, reprezentanţi astfel: 2.160 copii din familii numeroase, 688 copii din familii monoparentale, 106 mame minore, 84 copii cu ambii părinţi migranţi. Primele rezultate au arătat că aproximativ 1.500 de copii din familii vulnerabile întîmpină riscuri mai reduse de a fi separaţi de familiilor lor sau de a fi victime ale violenţei. De asemenea, se impune facilitarea accesului copiilor şi al familiilor lor la serviciile de prevenire, garantîndu-se astfel respectarea drepturilor acestora pe baza principiilor de echitate”. (Raluca MANOLACHE) 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.