Social

Un copilaş de 3 luni, salvat pe calea aerului cu elicopterul SMURD

Raluca Manolache
6 apr 2012 1475 vizualizări
La naştere, femeia a fost moşită de cadrele de la Ambulanţă în autosanitară u copilul de trei luni, acum bolnav, a fost trimis la Bucureşti

Salvarea a venit pe calea aerului pentru un băieţel de 3 luni din judeţul nostru. Medicii de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vrancea şi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani au solicitat ieri ajutorul elicopterului Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) pentru transportarea copilaşului bolnav. Este vorba de un băieţel de trei luni din Suraia care prezenta mari probleme de sănătate. Elicopterul a aterizat în jurul orei 12.30 pe Stadionul Tineretului din Focşani, micul pacient fiind adus aici de către un echipaj de la Ambulanţă. “Copilul avea convulsii febrile, recurente şi era în stare gravă. A fost adus la UPU pediatrie cu temperatura corpului de 41 grade Celsius. Am solicitat iniţial să efectuăm transferul la Iaşi, dar în final s-a luat legătura cu SMURD Bucureşti”, a precizat dr. Vitalie Beţişor, directorul medical al Ambulanţei. În autosanitara care l-a trasportat pe pacient la elicopter s-a aflat şi mama acestuia. Femeia, care l-a născut pe băiat chiar în ambulanţă, era speriată de ceea ce i s-ar putea întîmpla. Aceasta spune că mai are trei copii acasă, şi pe alţii doi i-a pierdut. “Este răcit, sînt disperată. Am mai pierdut un băiat acum două săptămîni”, a spus mama băiatului. Pacientul a fost dus la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii “Marie Curie” din Bucureşti. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
dalida, acum 4396 zile, 6 ore, 30 minute, 54 secunde
Hm.. Si i-au mai murit 2.. Cam in aceleasi conditii si din aceleasi motive. Pai ce Dumnezeu!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.