Social

Mini Ştiri: Goleşti: S-a răzbunat pe geamurile Primăriei după ce i-au luat copiii

Ziarul de Vrancea
2 apr 2012 1239 vizualizări
Tînăra mamă are probleme psihice

 O tînără mamă de 17 ani din comuna Goleşti a spart duminică seară geamurile Primăriei din localitate. Florina Cursaru era nemulţumită după ce reprezentanţii Protecţiei Copilului i-au luat cei doi micuţi şi i-au internat într-un centru de specialitate, ca urmare a unei hotărîri judecătoreşti. “Duminică seara am fost anunţaţi că tînăra a spart geamurile Primăriei. Este vorba de o porţiune mică, de doar 20 de centimetri lăţime. Am înlocuit geamurile sparte. Femeia era nemulţumită pentru că a rămas fără cei doi copii”, ne-a spus Vasile Bostănaru, viceprimarul comunei. Instanţa de judecată a decis în urmă cu ceva timp să le asigure celor doi copii ai tinerei un trai decent şi i-a dat în îngrijire unor asistenţi maternali care lucrează pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC). Tînăra, cunoscută cu afecţiuni psihice, a beneficiat de serviciile centrului maternal. Reprezentanţii DGASPC au precizat că au pus în aplicare hotărîrea instanţei după ce s-a constatat că femeia nu avea condiţii pentru creşterea micuţilor. De asemenea, tînăra ar fi refuzat în mod repetat să colaboreze cu instituţia de asistenţă socială. După incidentul de duminică, mama minoră a fost internată la Secţia Psihiatrie  a Spitalului de Urgenţă Focşani şi este cercetată pentru distrugere. (Dan CHIRIAC)

Boloteşti: Bebeluş lovit


O fetiţă de trei luni din comuna Boloteşti a fost internată la secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean după ce a suferit un politraumatism. Micuţa a ajuns la spital în urmă cu zece zile, dar poliţiştii au fost sesizaţi abia duminică despre caz. “În continuare se desfăşoară cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor comiterii faptei. Minora va fi supusă unui examen medico-legal necesar încadrării juridice a faptei”, spune inspectorul Bogdan Toader, de la poliţia vrînceană. Oamenii legii iau în calcul ipoteza ca bebeluşul să fi fost agresat de unul dintre părinţi, dar nu exclud nici varianta ca micuţa să fi picat din pătuţ. (D. C.)

Garoafa: Două grupuri de hoţi s-au întîlnit la furat

Patru tineri, cu vîrste cuprinse între 20 şi 36 de ani, au fost trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Procurorii au reţinut că unul dintre ei, Cristian Chiran, a intrat în noaptea de 14 spre 15 decembrie 2011 în curtea unei firme din satul Garoafa, de unde a sustras uşi metalice, un cazan de inox şi alte produse folosite în industria alimentară. Acelaşi personaj, împreună cu alţi doi tineri, au mers din nou la furat la aceeaşi societate comercială, în noaptea de 9 spre 10 ianuarie. Tot atunci, aceeaşi societate a fost prădată şi de alţi doi localnici, prejudiciul creat  în urma „incursiunilor” fiind de 25.000 lei. (G. S.)

Năneşti: Foc pus intenţionat

Un bărbat din satul Călienii Vechi, comuna Năneşti, a solicitat ajutorul pompierilor după ce i-a luat foc adăpostul de animale. În urma incendiului au ars circa 1.800 baloţi paie şi un adăpost de animale, construit din lemn şi stuf şi acoperit cu tablă, pe o suprafaţă de 100 mp. Pompierii au constatat că incendiul a fost pus intenţionat, aşa că au sesizat Poliţia. (R. M.)

Agresorul din Sud nu s-a prezentat la instanţă

Asupra acestuia se fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de omor

Procurorii nu au reuşit să îl audieze ieri pe presupusul autor al tentativei de omor care a avut loc în urmă cu o săptămînă în cartierul Sud, în apropierea CEC Bank. Daniel Panţica, de 27 de ani din Focşani, este cel care, conform procurorilor, l-a lovit cu un cuţit în zona lombară pe Ionel Cristian G., de 23 de ani care se deplasa către serviciu. Diagnosticul pus de medici a fost de “plagă înjunghiată regiunea lombară, plagă înjunghiată regiunea hemitorace”, iar bărbatul a suferit o intervenţie chirurgicală iar medicii legişti i-au recomandat 35-40 zile de îngrijiri medicale. Incidentul se pare că a pornit de la Panţica, atunci cînd victima i-a atras atenţia că urinează în loc public. Se pare că agresorul a încercat să urineze pe tînărul care îi atrăsese atenţia, moment în care în cei doi s-au împins. Alţi doi tineri care îl însoţeau pe Panţica au sărit pe victimă care a fost lovită cu pumnii şi picioarele. Abia ulterior, tînărul de 23 de ani a realizat că a fost înjunghiat în timpul conflictului. Cei doi fraţi care au participat la scandal au fost audiaţi vineri, urmînd ca Panţica să vină ieri pentru a da explicaţii procurorilor. Pentru că nu a ajuns, anchetatorii au propus măsura arestării preventive pentru 30 de zile, în lipsă. Judecătorii au decis însă citarea lui Panţica pentru miercuri, cînd bărbatul ar putea fi arestat însă oamenii legii nu exclud ca acesta să încerce să plece din ţară pînă atunci.  (G. SAVA)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.