Social

Info-Educaţie: Liceenii au vorbit despre problemele adolescenţei

Sorin Tudose
28 mar 2012 1029 vizualizări
Cluburile “Impact” de la “Cuza” şi “Pedagogic” au derulat ultima etapă a proiectului “Educaţia – mai aproape de nevoile tinerilor” eveniment realizat cu sprijinul Fundaţiei Noi Orizonturi şi Romanian American Foundation.

Cea din urmă etapă s-a desfăşurat duminică, 25 martie, la cinema “Balada”, unde elevii au urmărit filmul „Easy A”, după care au discutat despre probleme ale tinerilor în ceea ce priveşte educaţia sexuală, metode contraceptive, problemele identităţii în cuplu, responsabilizarea deciziilor. Dr. Cătălin Groza, specialist în planning familial şi doctor în sexologie, a răspuns întrebărilor si a atras atenţia asupra riscurilor pe care le presupune lipsa de informare la vîrsta descoperirii sinelui şi a ideii de cuplu. Prof. dr. Teodora Bentz a dezbătut împreună cu tinerii două probleme sugerate de pelicula urmărită, falsa imagine socială a adolescentului de azi şi nevoia de a ascunde prin comunicare complexele sale. Printre organizatori s-au numărat profesorii coordonatori ai cluburilor Impact Colegiul Naţional Cuza, Loredana Diac şi Impact Pedagogic, Diana Burlacu. (S. T.)


Acţiuni educative despre prevenţia delincevenţei juvenile


Echipa „Tinerii în acţiune” din cadrul Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea” împreună cu profesoara Daniela Cucu, mentorul Florina Băţaru, inspectorul pe problemele minorităţilor Ana Gavrilescu şi subcomisarul Monica Manolache au prezentat elevilor de clasa a IX-a şi a XII-a ai colegiului un material despre traficul de persoane, traficul de droguri şi proxenetism. Materialul a fost prezentat pentru a-i ajuta pe tineri să se ferească pericolele care îi pîndesc la tot pasul. De asemenea, în cadrul întîlnirii elevii au fost sfătuiţi să evite cerşetorii deoarece aceştia pot deveni agresivi şi implicit să nu încurajeze cerşetoria. Nu în ultimul rînd, elevii au fost sfătuiţi ca atunci cînd sînt agresaţi să reţină semnalmentele agresorului astfel încît acesta să poată fi descoperit mai uşor de poliţie şi condamnat conform legii. (S. T.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.