Social

Salariaţii de la DGASPC mai au de aşteptat al 13-lea salariu din 2010

Raluca Manolache
27 mar 2012 1753 vizualizări
Hotărîrea judecătorească favorabilă angajaţilor a fost contestată, iar procesul va continua la Curtea de Apel Galaţi

Salariaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea mai au de aşteptat pentru a intra în posesia celui de-al 13-lea salariu aferent anului 2010. Deşi Tribunalul Vrancea a emis o hotărîre prin care “obligă pîrîţii să plătească reclamanţilor premiul anual aferent anului 2010 ( al 13-lea salariu), prevăzut de art. 25 din Legea nr. 330/2009 actualizat în raport cu indicele de inflaţie, de la data scadenţei, pînă la data plăţii efective”, punerea în aplicare a deciziei judecătoreşti se amînă deoarece atît Consiliul Judeţean Vrancea, cît şi DGASPC au contestat-o. Recursul se va judeca la Curtea de Apel Galaţi în luna iunie. Salariaţii, implicaţi în acest proces, sînt reprezentanţi de Sindicatul Liber Dreptatea de pe lîngă DGASPC. Cei peste o mie de angajaţi ai unităţii mai au de recuperat importante sume de bani şi pentru anii 2008, 2009. Ionel Chetroiu, liderul de sindicat de la Protecţia Copilului, spune că este vorba despre drepturile sociale aferente acestor ani, banii pentru hrană şi medicamente. Deşi s-au mai plătit o parte din bani şi anul trecut, în medie, un salariat mai are de primit aproximativ 3.000 lei. Salariaţii de la Protecţia Copilului au protestat de mai multe ori în trecut pentru drepturile lor financiare, inclusiv la Bucureşti. Instituţia, una dintre cele mai mari din judeţ, se află în subordinea Consiliului Judeţean. Salariaţii s-au plîns în nenumărate rînduri de lefurile foarte mici în raport cu responsabilităţile profesionale, mulţi dintre asistenţii maternali, de pildă, primind salariul minim pe economie. Din acest motiv, în ultimii doi ani mai mulţi angajaţi şi-au dat demisia pentru a pleca la muncă în străinătate. DGASPC Vrancea acordă servicii sociale la circa 28.000 de beneficiari. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.