Social

Ministrul Mustea vrea consiliere pentru poştaşii concediaţi

Iulia Crețu
23 mar 2012 1076 vizualizări
Patru factori poştali din Vrancea vor pune tolba cu scrisori în cui de luna viitoare,ca urmare a reorganizării reţelei poştale.

Aşa se face că în judeţul Vrancea au fost desfiinţate patru posturi, în oficiile poştale din Adjud, Bordeşti, Coteşti şi Vintileasca. Pentru aceştia, dar şi pentru restul de poştaşi concediaţi la nivel naţional, în total 511 disponibilizaţi, ministrul Comunicaţiilor, Răzvan Mustea, a cerut Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă programe de consiliere şi medierea pentru o nouă slujbă. „Oficialii au decis să formeze un grup de lucru care să analizeze şi să identifice, în cel mai scurt timp, măsurile de preconcediere, conform Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, pentru cei 511 angajaţi ai Companiei Naţionale Poşta Română care urmează să fie disponibilizaţi. Conform Memorandumului cu FMI, asumat de Guvernul României, aceştia urmează să fie concediaţi în luna aprilie a.c..Astfel, în perioada următoare, fiecare filială poştală va transmite către Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă, o listă cu angajaţii concediaţi. După această înregistrare, oficianţii, factorii poştali şi cartatorii vor intra în programe specializate de informare, consiliere şi mediere pentru identificarea unui loc de muncă”, se arată într-o informare ministerială. Toţi salariaţii disponibilizaţi de la Poştă vor primi salarii compensatorii în funcţie de vechime. În 2012, la Poşta Romană nu se vor mai face alte concedieri, întrucît compania se află pe profit începînd de anul trecut. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
vranceanu, acum 4413 zile, 12 ore, 32 minute, 9 secunde
Il rog pe d-l Mustea ca in prioritati sa includa si folosirea internetului la satele din Vrancea
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.