Social

Aproape 300.000 de asiguraţi din Vrancea vor primi card de sănătate

Raluca Manolache
23 mar 2012 1173 vizualizări
298.000 de vrînceni, care se află în baza de date a Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) ca asiguraţi, ar putea intra din această vară în posesia cardului naţional de sănătate.

Aceasta după ce Lucian Duţă, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a anunţat că distribuţia cardurilor naţionale de sănătate va începe în 1 august, iar în luna noiembrie folosirea acestora va fi experimentată mai întîi într-un singur judeţ. “Odată cu introducerea acestui card naţional va exista un control mai atent pentru medicina de familie şi se vor putea evita prescrierile de medicamente greşite. Mă refer aici la prescrierea către persoane decedate sau neasigurate”, a precizat Mihai Copaci, şeful CAS Vrancea. Rolul acestor carduri este de a elimina frauda din sistem. Potrivit Legii Sănătăţii 95/2006, cardul naţional de sănătate trebuia să fie introdus pînă la sfîrşitul anului 2007, iar pe acesta urmau să fie introduse toate datele medicale ale pacientului, inclusiv acceptul acestuia de a i se preleva organe, după moarte, pentru utilizarea în transplanturi. De asemenea, documentul va conţine informaţii minime precum numele, prenumele, precum şi codul numeric personal ale asiguratului, un cod unic de identificare în sistem, diagnostice medicale cu risc vital şi boli cronice, grupa sanguină şi Rh, medic de familie etc. Acest card ar urma să intre în posesia tuturor persoanelor asigurate şi va costa în jur de 2 euro. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.