Social

Transfuziile de sînge, la control!

Raluca Manolache
11 mar 2012 1010 vizualizări
Spitalele care au unităţi de transfuzie sanguină vor primi în această perioadă vizita inspectorilor de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.

Este vorba de Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" Focşani şi Spitalul Municipal Adjud, acestea fiind singurele unităţi care preiau sînge de la Centrul de Transfuzii Sanguine. Inspectorii sanitari vor verifica condiţiile igienico –sanitare, dacă se respectă structura unităţilor de transfuzii, care trebuie să fie organizată în cadrul secţiei de terapie intensivă, dacă personalul medical a fost instruit şi echipamentul pe care îl foloseşte corespunde normelor în vigoare. Se va verifica stocul de reactivi, dar şi o evidenţă cu numărul de persoane care au făcut transfuzii în cele două unităţi şi dacă s-a ţinut evidenţa reacţiilor adverse apărute. De asemenea, unitatea de transfuzie din spitale, indiferent de volumul activităţii, trebuie să prezinte echipamente de stocare a produselor sanguine, a reactivilor, a probelor, dispozitiv omologat pentru dezgheţarea plasmei, dispozitiv omologat pentru încălzit sîngele, centrifuga, genţi de transport a sîngelui şi produselor de sînge, etc. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
omulvaly, acum 4400 zile, 14 ore, 49 minute, 11 secunde
pai cum se face ca pe 20 .02 am donat sange la Centru de Transfuzii si mi s-a spus ca nu exista reactivi pt stabilirea glicemiei ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.