Social

Operaţionalizarea SMURD la Panciu şi Vidra se mai amînă

Raluca Manolache
1 mar 2012 1467 vizualizări
Operaţionalizarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) la Panciu şi Vidra se mai amînă pentru cîteva săptămîni.

Deşi se dorea ca cele două ambulanţe de ultimă generaţie să fie trimise în teren din luna februarie, acest lucru nu s-a întîmplat pentru că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea aşteaptă să primească toate autorizaţiile spaţiilor în care vor funcţiona structurile SMURD în cele două locaţii. Aceasta după ce la cele două substaţii de pompieri de la Panciu şi Vidra s-au făcut lucrări de reamenajare. Se pare că la inaugurarea celor două substaţii va participa şi subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat. SMURD este funcţional în Vrancea în două oraşe, Focşani şi Adjud. În urma celor 500 intervenţii SMURD din perioada 1 ianuarie – 23 februarie, s-a acordat ajutor medical de urgenţă la un număr de 660 persoane din care 56 copii şi 604 adulţi. Cele mai multe intervenţii s-au înregistrat în localităţile: Focşani -212, Adjud -109, Homocea -29, Păuneşti -27, Corbiţa -22,  Pufeşti -20 şi Rugineşti -19. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.