Social

Elevi bolnavi de rubeolă la Sportiv, Unirea, Cuza şi Agricol

Raluca Manolache
1 mar 2012 1898 vizualizări
Ultima epidemie de rubeolă a fost înregistrată în Vrancea în 2003 cînd 4.786 de persoane s-au îmbolnăvit

Creştere alarmantă a cazurilor de rubeolă. În mai multe unităţi de învăţămînt din Vrancea, s-au înregistrat în această perioadă 16 de cazuri de rubeolă. Printre instituţiile afectate se numără Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Naţional “Unirea”, Colegiul Naţional “Alexandru Ioan Cuza” sau Colegiul Tehnic “Valeriu D. Cotea”. Cel mai afectat este însă Liceul cu Program Sportiv unde au fost diagnosticaţi cu rubeolă trei tineri, în situaţia în care în celelalte instituţii de învăţămînt s-au constatat cîte unul sau două cazuri. Dr. Marina Maiorov, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, spune că majoritatea cazurilor de îmbolnăviri s-au înregistrat la băieţi. “Pînă acum se folosea vaccin strict antirujeolic şi băieţii nu erau vaccinaţi împotriva rubeolei”, a precizat dr. Marina Maiorov. Rubeola este o afecţiune extrem de contagioasă şi elevii bolnavi au avut parte de o vacanţă prelungită pentru a nu transmite virusul mai departe. Ultima epidemie de rubeolă a fost înregistrată în Vrancea în 2003. Atunci, 4.786 de persoane au fost diagnosticate cu această afecţiune. Rubeola este produsă de virusul rubeolic, şi se răspîndeşte prin salivă de la persoana infectată, cînd aceasta tuşeşte sau strănută. În cazul copiilor, este o boală destul de uşoară, în cele mai multe situaţii fără complicaţii, dar pe măsură ce se înaintează în vîrstă, devine mai complicată. Simptomele tipice de rubeolă sînt apariţia unei iritaţii însoţită de mîncărime, edem şi sensibilitate la palparea ganglionilor, mai ales cei aflaţi în spatele urechii. Şi rujeola se extinde în judeţ. În luna ianuarie au fost diagnosticate 35 de persoane cu această boală, iar în luna februarie au fost 11 cazuri. Modul cel mai eficace de a preveni rujeola şi rubeola este vaccinarea. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.