Social

În Vintileasca: bătrîn bolnav adus cu sania pînă la ambulanţă

Raluca Manolache
20 feb 2012 6175 vizualizări
Pentru că drumul către sat era blocat de nămeţi, cadrele medicale şi pompierii au mers pe jos pînă la pacient

Cadrele de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au străbătut aproape 10 kilometri prin zăpadă pentru a salva viaţa unui bărbat de 82 de ani din satul După Măgura, comuna Vintileasca, care suferea de blocaj renal. Pentru că drumul era blocat din cauza nemeţilor, cele două cadre medicale şi cei patru pompieri au trebuit să abandoneze în drum autosanitara şi să o ia la pas prin zăpadă pînă la domiciliul bolnavului. Deşi, iniţial, s-a solicitat intervenţia elicopterului acesta nu a putut interveni din cauza ceţii. “În data de 20 februarie un apel primit prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 anunţa faptul că în satul După Măgura, comuna Vintileasca, un bătrîn în vîrstă de 82 de ani are nevoie de ajutor medical. Un echipaj de la Ambulanţă, în colaborare cu un echipaj de la ISU, s-a deplasat cu o autosanitară 4x4 pînă la cel mai apropiat punct în care se putea ajunge cu mijloace auto. Pacientul a fost adus la ambulanţă cu ajutorul unei sănii, fiind preluat de echipaj şi transportat în siguranţă la spital”, a precizat Florin Olaru, de la ISU Vrancea. Astfel, pacientul a fost tras cu sania pînă la autosanitara staţiei venită de la Dumitreşti şi mai apoi a fost transportat la spital unde se află sub supraveghere medicală. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.