Social

Ambulanţa are nevoie de carburant şi piese de schimb

Raluca Manolache
17 feb 2012 14005 vizualizări
Ambulanţa solicită o suplimentare de 50.000 de lei

Medicii de la Ambulanţă au muncit la foc continuu! Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vrancea are nevoie de o suplimentare bugetară pentru carburant şi piese de schimb. Va fi trimisă în acest sens la Ministerul Sănătăţii o adresă prin care se solicită suplimentarea bugetului cu 50.000 lei, aceasta după ce în şedinţa comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă s-a aprobat cererea făcută de Ambulanţă. Această solicitare a fost făcută în condiţiile în care, în ultimele săptămîni, cadrele de la ambulanţă au fost suprasolicitate şi numărul cazurilor la care au trebuit să intervină a crescut cu aproape 30%. “Am depăşit faţă de normal cu aproape 30% numărul de solicitări pe zi. Dacă într-o zi normală aveam 100 – 110 solicitări, în această perioadă am avut între 126 – 131 solicitări. Făcînd un calcul, deficitul faţă de suma primită de la Casa de Asigurări de Sănătate este de 50.000 lei. Am făcut un memoriu bine argumentat către comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă care a fost aprobat şi urmează să trimitem o solicitare şi la Ministerul Sănătăţii”, a precizat dr. Vitalie Beţişor, directorul medical al SAJ Vrancea. Nu numai de carburant are nevoie unitatea ci şi de piese auto, în condiţiile în care cinci maşini au ajuns în service din cauza drumurilor impracticabile. (Raluca MANOLACHE)

CAS a solicitat fonduri pentru spitale şi farmacii


Mihai Copaci, preşedintele director general al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea, vrea să obţină mai mulţi bani pentru spitale şi farmacii. Acesta a fost ieri la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi a solicitat o suplimentare de 2 milioane lei pentru spitale şi de 5 milioane lei pentru farmacii. Pentru spitale s-a făcut această solicitare în condiţiile în care în ultima lună plăţile s-au făcut pentru asigurarea salariilor, dar şi pentru că în ultimele săptămîn, unităţile au fost pline de bolnavi şi cheltuielile au crescut. Şi farmaciştii au solicitat CAS Vrancea plata arieratelor aferente anului trecut. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.