Social

Bolnavii de pe Valea Rîmnicului, trataţi de samaritenii din Tîrgu Mureş

Raluca Manolache
15 feb 2012 1850 vizualizări
O echipă de specialişti ai Serviciului Privat de Ambulanţă “Samaritanus” a stat două zile în localitatea Dumitreşti pentru a-i ajuta pe bolnavii aflaţi în nevoie.

Coordonatorul echipei, medicul, asistentul şi ambulanţierul de pe autosanitară, au luat la pas localităţile de pe Valea Rîmnicului şi le-au dus medicamente celor cu probleme de sănătate. Aproape 150 de persoane au primit în mod gratuit medicamente şi consultaţii medicale. Varga Zsigmond, coordonatorul “Samaritanus”, spune că a fost vorba despre un ajutor umanitar. “Oamenii sînt sărmani. Se bucurau să ne vadă, că avem grijă de ei. I-am consultat şi am împărţit medicamente celor ce au avut nevoie. Am ajutat aproape 150 de oameni. Drumurile de acces erau blocate şi, împreună cu reprezentanţii primăriei, am luat-o la pas”, ne-a spus Varga Zsigmond. Echipa a intervenit şi pentru salvarea vieţii unei persoane care a făcut un accident vascular. “A fost vorba despre un pacient de 52 de ani care se afla într-un sat izolat, unde nu aveam acces. A venit un coleg din Rîşnov  - Braşov cu snowmobilul şi am mers la domiciliul pacientului. A fost stabilizat şi adus cu sania la Dumitreşti. Bine că omul a fost salvat”, ne-a relatat acesta. Echipa a fost cazată în cele două zile la Spitalul Dumitreşti şi ieri a plecat spre casă. Ambulanţa Samaritanus oferă o gamă largă de servicii sociale şI medicale. CJ a intermediat venirea specialiştilor voluntari în Vrancea. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.