Social

Spitalele primesc medicamente donate în valoare de 30.000 lei

Raluca Manolache
15 feb 2012 946 vizualizări
Cele mai multe pilule vor ajunge la Spitalul Judeţean de Urgenţă

Donaţii de medicamente pentru spitale. Unităţile spitaliceşti din Vrancea vor primi medicamente donate de compania Antibiotice Iaşi. Pachetele cu pilule în valoare de aproape 30.000 lei au fost depozitate la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea şi sutele de cutii de medicamente urmează să fie distribuite spitalelor. Mai mult de jumătate dintre acestea vor ajunge la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani. De altfel, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a decis ca medicamentele venite din donaţii să ajungă doar în spitale. Unităţile vor primi antibiotice, antiinflamatorii, antialgice, antihipertensive, vitamine. Autorităţile sanitare aşteaptă şi alte ajutoare în condiţiile în care deja mai multe firme şi-au arătat intenţia de a trimite medicamente în sprijinul unităţilor care au fost pline de bolnavi în ultimele săptămîni şi nu prea mai au medicamente pe stoc. Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat printr-un comunicat de presă că toţi cei care doresc să se implice în această acţiune pot transmite listele cu medicamentele ce urmează a fi donate la Direcţia de Asistenţă Medicală şi Politici Publice de Sănătate din cadrul MS, contact: tel/fax: 021/307 25 67; 021/307 25 66. Gestionarea donaţiilor din partea companiilor, precum şi distribuţia lor se va face de MS, în colaborare cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.