Social

Ministerul Sănătăţii vrea să predea Spitalul Vidra autorităţii locale

Raluca Manolache
15 feb 2012 1194 vizualizări
Pe site-ul ms.ro a fost postat un proiect de Hotărîre de Guvern prin care doreşte să transfere unitatea spitalicească din Vidra autorităţii locale

Spitalul comunal Vidra ar putea trece la autoritatea locală. Ministerul Sănătăţii, care a preluat unitatea spitalicească după ce Consiliul Judeţean Vrancea a refuzat acest lucru, a întocmit un proiect de Hotărîre de Guvern prin care doreşte să transfere spitalul autorităţilor din Vidra. “La acel moment managementul asistenţei medicale al Spitalului Comunal Vidra nu a fost preluat de către Consiliul Judeţean Vrancea, care conform prevederilor HG nr. 867/2002 privind trecerea unor imobile din domeniul privat al statului şi din administrarea Ministerului Sănătăţii şi Familiei în domeniul public al judeţelor şi în administrarea consiliilor judeţene respective, cu modificările ulterioare, deţinea clădirile şi terenul aferent în care se desfăşoară activitatea acestei unităţi sanitare. Din aceste motive s-a emis HG nr. 1193/ 2011 privind revenirea la Ministerul Sănătăţii a managementului asistenţei medicale pentru unele unităţi sanitare din judeţul Vrancea, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, între acestea regăsindu-se şi Spitalul Comunal Vidra. Consiliul Local al Comunei Vidra, transmite HCL nr.48/20.12.2011 privind acordul de principiu în vederea preluării managementului asistenţei medicale al Spitalului Comunal Vidra la Consiliul Comunal Vidra, prin adresa înregistrată la Secretariatul General cu nr.1369/11.01.2012”, se arată în nota de fundamentare a acestei hotărîri. În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a acestei hotărîri, Direcţia de Sănătate Publică Vrancea va trebui să încheie cu Consiliul Local din Vidra protocolul de predare-preluare. Şi Primăria din comuna Dumbrăveni a solicitat preluarea Spitalului de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni, dar pînă în acest moment nu s-a luat nici o decizie la nivelul Ministerului Sănătăţii. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.