Social

VIDEO!!!Poliţiştii au împărţit lemne sinistraţilor din Vrancea

Raluca Manolache
15 feb 2012 4461 vizualizări
Christian Ciocan, fostul purtător de cuvînt al Inspectoratului General al Poliţiei Romane, a fost prezent ieri în Vrancea, la împărţirea ajutoarelor u familie din Goleşti s-a încălzit cu căpriorii din casă în aceste zile geroase

Oamenii legii au strîns peste 80.000 de lei, cu care au achiziţionat de la Romsilva mai multe camioane cu lemne pentru foc pentru sinistraţi. Aceste lemne sînt destinate oamenilor din localităţile greu încercate de ninsorile abundente. Prima oprire, Vrancea: cinci camioane de lemne însoţite de maşinile Poliţiei s-au pus în mişcare pentru a ajunge în şase localităţi puternic afectate de zăpadă. În Goleşti, imaginea unei familii care locuieşte într-o casă dărăpanată a impresionat. Poliţiştii au văzut cum şapte oameni, cei mai mulţi copii, trăiesc într-o încăpere de nici 10 metri pătraţi. Trei micuţi, printre care şi un sugar de şase luni îşi duc viaţa într-o casă care stă să se prabuşească. Familia a supravieţuit în această iarnă cu lemnele desprinse din casa în care locuiesc. ”N-a venit nimeni să ne ajute, dar nici nu am insistat la nimeni la Primărie. Nu am cerut ajutor nimănui”, ne-a spus Ştefan Cursaru. Au primit din partea Poliţei Romane lemne de foc mai multe familii din Goleşti şi din alte comune vrîncene afectate de zapadă. Lemnele au fost tăiate pentru a le fi mai uşor oamenilor să le depoziteze şi să le folosească la încălzit.

„Sînt alese persoanele cu număr mare de copii care au posibilitaţi materiale reduse, persoane bolnave sau cu handicap. Şefii de post din fiecare localitate afectată au primit sarcină să indentifice punctual cazurile disperate”, a spus Christian Ciocan, fostul purtător de cuvînt al Inspectoratului General al Poliţiei Romane, prezent ieri la Focşani. Din cei 80.000 de lei strînşi de poliţişti, judeţului Vrancea îi revine suma de 20.000 de lei, din care s-au cumpărat lemne de foc, distribuite ulterior în Mărăşeşti, Goleşti, Garoafa, Obrejiţa, Dumbraveni şi Sihlea. În total vor fi ajutate 79 de familii cu posibilităţi materiale reduse. Cu restul banilor se vor cumpăra tot lemne de foc care vor fi transportate în judeţele Buzău, Călăraşi, Brăila, şi Ialomiţa, la fel afectate de ninsorile abundente. Oamenii legii au cumpărat în total 700 de metri cubi de lemn. (Aurelian IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.