Social

Garda Financiara cere conditii mai bune de lucru

Camelia Stănilă
13 mai 2006 1232 vizualizări
Comisarii nu au lucrat ieri timp de doua ore u acestia ameninta cu greva generala, incepind din 18 mai.

Comisarii Garzii Financiare Vrancea s-au aflat ieri, timp de doua ore, in greva de avertisment, pentru a-si arata nemultumirea fata de conditiile in care isi desfasoara activitatea. Protestul, initiat la nivel national, se refera si la plata orelor suplimentare efectuate de angajatii institutiei, dar si la lipsa protectiei in timpul actelor de control. Sindicalistii mai sint nemultumiti si de intirzierea aparitiei Statutului comisarului Garzii Financiare. "Orice institutie care se respecta isi protejeaza angajatii printr-un statut. Noi nu avem nici o protectie in activitatea de prevenire si combatere a evaziunii fiscale. Institutia nici macar avocat nu ne asigura, in caz ca sintem dati in judecata. Iar pentru activitatea desfasurata suplimentar nu sintem nici platiti, nici protejati", a precizat Toader Urloiu, liderul de sindicat al Garzii Financiare Vrancea. La nivelul judetului, angajatii institutiei de control au un salariu de incadrare intre 10 si 13 milioane de lei vechi, dar primesc si comisionae din amenzi. Pe intreaga perioada a derularii conflictului, comisarii sint hotariti sa nu desfasoare activitati impuse de autoritate in afara orelor de program, respectiv simbata, duminica si pe timp de noapte, aceasta pina cind nu se va reglementa Statutul Comisarului Garzii Finaciare negociat. Un alt aspect de care sindicalistii se declara nemultumiti se refera la dotarea institutiei. Cei 18 comisari ai Garzii Financiare Vrancea au la dispozitie doar cinci masini, din care trei sint in stare foarte buna de functionare. Acestea sint cele trei autoturisme Nubira, cu care a fost dotata institutia in 2004 si 2005, in cadrul unui program national. "Avem masini si din 1991, pe care ne chinuim sa le tinem «in viata». De multe ori ne folosim de masinile noastre, pentru a merge pe teren. Calculatoare avem in fiecare birou, insa nu avem soft pentru ele. Am facut demersuri la conducere pentru informatizarea sectiei", a mai declarat sindicalistul Toader Urloiu. Sindicalistii spun ca rezolvarea revendicarilor reprezinta o conditie de baza pentru a-si putea desfasura activitatea in bune conditii. De aceea, in cazul in care cererile lor nu se vor solutiona, comisarii ameninta ca vor bloca intreaga activitate a Garzii Financiare, printr-o greva generala, programata sa inceapa pe 18 mai. De remarcat ca aceasta este prima greva declansata de comisarii Garzii Financiare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.