Social

O familie de sărmani, ajutată cu lemne de Direcţia Silvică

Gabriel Sava
13 feb 2012 1532 vizualizări
Oamenii au apelat disperaţi la ajutorul Ziarului de Vrancea

În plină iarnă, o familie de la Ciuşlea, comuna Garoafa, ne-a sesizat telefonic că a rămas, de duminică, fără un dram de căldură în casă, pentru că nu mai au nici măcar vreun scurtei de lemn. “Nu mai avem nici un lemn, cînd nu era zăpada asta mai adunam de pe cîmp, dar acum nu mai avem cum. Soţia mea este însărcinată în opt luni, mai am cinci copii, nu am cum să mă mai descurc”, ne-a transmis telefonic Vasile Dogaru. Oamenii au apelat la ajutorul Primăriei, însă, de vineri, nu primiseră încă nimic, iar în condiţiile în care ninsorile au reînceput, aceştia riscau să fie găsiţi îngheţaţi în casă. Ajutorul a venit de la reprezentanţii Direcţiei Silvice Focşani, care a adus familiei Dogaru o căruţă cu doi metri de lemne. “Am vorbit cu pădurarul din zonă şi problema este rezolvată. Oamenii vor primi o cantitate de lemne care să le permită să treacă peste aceste zile care se anunţă iarăşi cu probleme”, ne-a spus Petrică Tudosă. Ieri, la orele după amiezii, în soba din casa familiei Dogaru ardea din nou focul. Contactat telefonic, primarul Gheorghe Maghiaru s-a declarat surprins că oamenii nu primiseră încă lemnele trimise şi de la Primărie. “Azi (n.r.- ieri) după amiază, le-am trimis un metru cub de lemne gata tăiate, numai de băgat în sobă. Au şase copii din cîte ştiu eu şi le-am dus lemne. Acelaşi lucru l-am făcut şi cu o altă familie cu doi copii, tot din Ciuşlea, care nu are posibilităţi, la Mihai Ionescu”, ne-a declarat primarul de la Garoafa. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Cocosila, acum 4427 zile, 1 ora, 16 minute, 43 secunde
Bai,dar darnici au ajuns astia de la silvic ! Ce bucurie pe padurar ca a mai furat si el inca doua-trei carute cu lemne "sub acoperire" !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.