Social

SMURD împlineşte doi ani în Vrancea: 3.691 misiuni de salvare

Raluca Manolache
3 feb 2012 996 vizualizări
Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din Vrancea împlineşte duminică doi ani de la înfiinţare. Pe parcursul acestor doi ani, structurile de intervenţie din cadrul SMURD au fost solicitate pentru soluţionarea unui număr de 3.691 acţiuni (din care 298 pe parcursul lunii ianuarie 2012).

În urma acţiunilor la care au participat echipajele au fost asistate 3.606 persoane. De altfel, misiunile paramedicilor au reprezentat 58,28 % din totalul intervenţiilor ISU în cursul anului 2011, în medie 5,27 evenimente/zi. „La împlinirea a doi ani de existenţă a echipajelor SMURD în slujba vrîncenilor vreau să-i felicit pe toţi cei care au pus îndeplinirea misiunilor mai presus de alte obiective personale, pe toţi aceşti paramedici care, nu o dată au avut ocazia de a ţine, la propriu, în mîinile lor viaţa unui om. În perioada următoare ne vom lărgi aria de intervenţie a ambulanţelor SMURD astfel încît să putem ajunge în timp optim la cetăţenii a căror viaţă este pusă în pericol în cît mai multe puncte ale judeţului”, a transmis lt. col. Flaviu-Dorel Chiscop, inspectorul şef al ISU. În următoarea perioadă, SMURD va deveni operaţional atît în oraşul Panciu, cît şi în comuna Vidra. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
george, acum 4436 zile, 15 ore, 32 minute, 20 secunde
La Multi Ani!!!!!!!!!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.