Social

Donaţi mîncare şi încălţări călduroase pentru oameni fără adăpost

Ziarul de Vrancea
1 feb 2012 1633 vizualizări
Prefectul face apel la vrînceni să doneze mîncare şi încălţăminte pentru oamenii străzii adăpostiţi de Crucea Roşie u cei care cunosc oameni care dorm în scări de bloc sau sub cerul liber îi pot ajuta sunînd non-stop la numerele 0741.993.954, 0722.618.613 sau 0237/206.961

Gerul a băgat instituţiile în priză. Pentru a preveni decesele cauzate de gerul extrem din aceste zile, reprezentanții SMURD, ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă, IJP Vrancea şi voluntarii de la Crucea Roşie sînt în căutare de persoane fără adăpost care stau pe stradă. La Adăpostul de Noapte „Sf. Nicolae cel Nou” din Focşani sînt cazate 55 de persoane aflate în dificultate, în condiţiile în care capacitatea adăpostului este de doar 20 de locuri. Directorul filialei de Cruce Roşie, Rodica Davidean, a spus ieri că s-a făcut deparazitarea şi igienizarea adăpostului, mai ales avînd în vedere faptul că majoritatea oamenilor culeşi de pe stradă au probleme de sănătate. De asemenea, o persoană a fost depistată cu TBC activ, iar cei care au intrat în contact cu ea au fost trimişi la spital. Şi Neculai Ionescu, preşedintele CR, a făcut un apel la autorităţi la oamenii de bine pentru a veni în sprijinul acestor oameni. „Nu mai facem faţă eforturilor. Avem nevoie de sprijin, de alimente, soluţii de deparazitare, încălţăminte, pentru că mulţi sînt chiar şi în picioarele goale”, a spus Ionescu. Prefectul Sorin Hornea a menţionat că, în colaborare cu Primăria Focşani, se încearcă găsirea unui alt adăpost pentru oamenii străzii, eventual într-un punct termic, pentru a se decongestiona situaţia de la CR. „Facem apel către toţi vrîncenii să sune la Serviciul 112 dacă întîlnesc persoane care se adăpostesc în scări de bloc sau în spaţii unde viaţa le-ar putea fi pusă în pericol. Este de datoria noastră, a tuturor, să ne ajutăm semenii aflaţi în dificultate. Meteorologii au emis avertizare de ger extrem, iar o noapte în stradă poate fi fatală”, a transmis prefectul. Majoritarea boschetarilor care şi-au găsit adăpost de ger la CR sînt din Focşani, iar 27 dintre ei nu au acte de identitate. Cei care cunosc oameni care dorm în scări de bloc sau sub cerul liber îi pot ajuta sunînd non-stop la numerele 0741.993.954, 0722.618.613 sau 0237/206.961 puse la dispoziţie de Crucea Roşie. Tot aici puteţi suna dacă doriţi să donaţi mîncare, bani sau încălţăminte pentru aceşti oameni aflaţi în nevoie.


Oameni fără adăpost care preferă gerul şi nu căldura


Sînt şi situaţii în care oamenii străzii refuză ajutorul autorităţilor şi preferă să stea în frig. Cu un astfel de caz s-au confruntat cadrele de la Ambulanţă, care au fost solicitate marţi să intervină pentru o femeie căzută în stradă în centrul Focşaniului. Aceasta nu a dorit sub nici o formă să urce în Ambulanţă şi a devenit agresivă cu cadrele medicale, care au trebuit să le solicite sprijinul poliţiştilor. Femeia a fost dusă pînă la urmă la spital. Şi echipajele SMURD au continuat misiunile de căutare. În cursul nopţii au fost identificate mai multe persoane fără adăpost în Adjud. Paramedicii au preluat şase persoane din zona Gării, doi copii în vîrstă de 10 şi 14 ani şi patru persoane adulte, acestea fiind transportate la Centrul de primire persoane fără adăpost, înfiinţat la Liceul „Gh. Balş” din Adjud. Paramedicii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani au identificat şi un bărbat, de 54 ani, care a fost transportat la azilul de noapte. Noaptea trecută se anunţa cea mai geroasă din această perioadă, cînd indicele de răcire urma să coboare sub pragul critic de -32 de unităţi. (M. BEŞLEAGĂ, R. MANOLACHE)


Crucea Roşie face un apel la toţi oamenii de bine, persoane fizice sau juridice, care pot ajuta cele 55 de suflete cazate la Adăpostul de Noapte „Sf. Nicolae cel Nou” din Focşani. Puteţi dona alimente, încălţăminte şi bani, adresîndu-vă direct la Crucea Roşie, filiala Vrancea, la numerele de telefon 0741.993.954, 0722.618.613 sau 0237/206.961. Vă mulţumim!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
NulaearnerEne, acum 4459 zile, 21 ore, 7 minute, 59 secunde
Go to <a href=http://www.google.com/>Google</a> English. http://www.google.com/
ClepChowl, acum 4459 zile, 21 ore, 52 minute, 20 secunde
Major Drugs , <a href=http://www.homemusicstudio.org/>phentermine price</a> The more common of the side effects include but are not limited to increased blood pressure, increased heart citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.