Social

SMURD şi Ambulanţa au strîns boschetarii de pe străzi

Ziarul de Vrancea
29 ian 2012 1721 vizualizări
O mamă, care suferă de schizofrenie, şi fetiţa sa, de trei ani, au fost găsite în Gara din Adjud, unde încercau să se adăpostească de gerul necruţător u Adăpostul de Noapte al Crucii Roşii este neîncăpător pentru cei care vor un ceai cald u dacă găsiţi oameni căzuţi pe stradă sunaţi la 112

Protejarea oamenilor străzii de gerul năpraznic este o prioritate pentru autorităţi, care încearcă să prevină decesele prin hipotermie. Echipajele de la Ambulanţă şi SMURD au patrulat prin Focşani şi Adjud în căutarea celor expuşi frigului. Sîmbătă seara au fost găsite zece persoane care se adăposteau în sala de aşteptare a Gării Focşani, însă doar două au fost de acord să meargă la adăpostul Crucii Roşii. Este vorba despre persoane de loc din Neamţ, Bacău, Brăila, Mărăşeşti, Vaslui. “În urma atenţionării de cod galben de ger, la nivelul judeţului Vrancea s-au stabilit să se desfăşoare misiuni de monitorizare, căutare şi transport a persoanelor fără adăpost, pentru a le oferi acestora un loc unde să se adăpostească în special pe timpul nopţii”, a precizat lt. Cristina Duţă, purtătorul de cuvînt al ISU.


A fugit de acasă cu fetiţa în braţe


Paramedicii din Adjud au găsit în Gara din Adjud o mamă cu copilul de trei ani în braţe. Mama de 39 de ani şi fetiţa au fost transportate la Spitalul Adjud pentru îngrijiri medicale. Dr. Gheorghe Bercea, managerul unităţii, spune că fetiţa a fost internată cu sindrom febril şi BDA (boală diareică acută), iar mama, care suferă de schizofrenie, avea un traumatism la gleznă. Cele două au fost internate în secţia de pediatrie, unde se află sub supraveghere. Nimeni nu ştie însă ce căuta femeia în Adjud, aceasta fiind de loc din Codlea. Paramedicii au fost chemaţi şi pentru un bărbat căzut în stradă în Focşani. Un trecător a sunat la 112 după ce a văzut un boschetar căzut în zăpadă pe strada Doctor Telemac. Acesta a fost transportat la adăpostul de la Crucea Roşie. Astfel de acţiuni de patrulare vor continua şi în următoarele zile, ţinînd cont că gerul va crăpa pînă şi pietrele.


42 de „boschetari” cazaţi la azil


Reprezentanţii Filialei de Crucea Roşie spun că vor face tot posibilul să îi protejeze pe cei fără adăpost. Preşedintele Crucii Roşii Vrancea, Neculai Ionescu, a vizitat Adăpostul de Noapte „Sfîntul Nicolae cel Nou” şi a avut o întrevedere de urgenţă cu prefectul. În urma acestei întîlniri s-a stabilit o colaborare pentru ca oamenii fără adăpost să fie protejaţi de frigul extrem. „Avem un sprijin foarte mare din partea prefectului judeţului Vrancea, Sorin Hornea. Ca niciodată, au venit mulţi oameni de afaceri să ne întrebe cu ce ne pot ajuta, am primit conserve, pîine, în aceste zile am tot recepţionat alimente pentru beneficiarii adăpostului de noapte. Avem deja cazate 42 de persoane, un record al ultimilor ani. Chiar dacă sîntem supraaglomeraţi vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a face loc şi celor care urmează să apeleze la serviciile noastre. Se remarcă un fapt nemaiîntîlnit pînă acum. Dacă acum cîţiva ani oamenii străzii erau din alte judeţe, în acest an majoritatea sînt din Focşani. M-a impresionat că oamenii ne-au sunat să ne anunţe de persoane fără adăpost care au nevoie de ajutor”, ne-a spus Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Roşie. Cei care cunosc oameni care dorm în scări de bloc sau sub cerul liber îi pot ajuta sunînd non-stop la numerele 0741.993.954, 0722.618.613 sau 0237/206.961 puse la dispoziţie de Crucea Roşie. (R. MANOLACHE, A. IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
marian, acum 4469 zile, 19 ore, 58 minute, 50 secunde
BRAVO,BRAVO dumnezeu sa va ajute pe toti cei care faceti asta
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.