Social

Ambulanţa tinde la transportul pacienţilor dializaţi

Raluca Manolache
22 ian 2012 1157 vizualizări
ializaţii care suferă şi de alte boli şi au nevoie de asistenţă medicală sînt deja transportaţi de ambulanţă Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vrancea şi-ar dori să preia transportul pacienţilor dializaţi din judeţ, activitate care a trecut în urmă cu cîţiva ani în sectorul privat,

la o companie bucureşteană care a deschis o clinică de specialitate la Focşani. Dr. Mircea Stoenoiu, managerul SAJ, îşi doreşte să participe la următoarea licitaţie care se va organiza pentru atribuirea contractului privind transportul dializaţilor la şi de la centrul de dializă de pe şoseaua de centură. “În 2009, SAJ a pierdut dializa care aducea bani. Bolnavii erau transportaţi în alte condiţii decît în prezent. Mi-am propus, dacă se va face o nouă licitaţie, să participăm şi poate se va relua contractul”, a precizat dr. Mircea Stoenoiu. Aceasta în condiţiile în care unitatea  efectuează în prezent transportul pacienţilor aflaţi în programul de hemodializă doar pentru categoriile de pacienţi cu risc, pacienţi care suferă şi de alte afecţiuni şi au nevoie de asistenţă medicală de specialitate. Cu toate acestea, Ambulanţa nu primeşte bani din program pentru transportul, asistenţa medicală oferită acestor bolnavi, cazurile fiind incluse în bugetul lunar alocat. “Cazurile sînt decontate din bugetul total. Doresc ca Ministerul Sănătăţii să rezolve această problemă şi transportul pacienţilor dializaţi să fie decontat şi să primim bani din programul de hemodializă”, a mai menţionat managerul SAJ. În acest moment, vrîncenii care fac dializă sînt transportaţi la Centrul privat de Dializă deschis de Internaţional Healthcare Systems de o firmă privată care a cîştigat contractul la nivel naţional. La nivelul judeţului sînt peste 150 de bolnavi dependenţi de dializă, care au nevoie de filtrarea sîngelui de două sau chiar trei ori pe săptămînă pentru a rămîne în viaţă. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.