Social

Deţinuţii învăţaţi să tundă şi să lucreze cu PC-ul

Dan Chiriac
19 ian 2012 793 vizualizări
Deţinuţii aflaţi în Penitenciarul Focşani au început cursurile pentru calificare în mai multe meserii. Astfel, începînd cu 9 ianuarie, 36 arestaţi au început cursurile de calificare în meseriile de dulgher, tîmplar, parchetar, frizer şi operator, introducere, validare şi prelucrare date.

În funcţie de tipul programului de calificare, cursurile au o durată variabilă, de la o lună la şase luni şi se vor finaliza prin obţinerea certificatelor de calificare recunoscute pe piaţa muncii. “    Obiectivele derulării acestor activităţi constau în creşterea competenţelor profesionale şi crearea de oportunităţi  pe piaţa muncii pentru persoanele  care au executat o pedeapsă  privativă de libertate, facilitîndu-se, astfel, reintegrarea socială a acestora. Acţiunile se desfăşoară în cadrul proiectului,«Investeşte în oameni!» şi vizează creşterea gradului de incluziune profesională  şi socială a persoanelor private de libertate, prin facilitarea accesului la programe de formare  şi consiliere pe perioada  detenţiei”, detaliază inspectorul Geta Gură, de la Penitenciarul Focşani. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.