Social

Mai puţine şomere în decembrie

Sorin Tudose
18 ian 2012 986 vizualizări
Numărul şomerilor din judeţul Vrancea era la finele lunii decembrie 2011 de 8.255, aproape identic cu cel din noiembrie anul trecut, cînd figurau ca şomeri 8.258 de cetăţeni

În schimb, a avut loc o scădere a numărului de şomeri de sex feminin în ultima lună a anului trecut. Dacă la sfîrşitul lunii noiembrie figurau ca fiind şomere 3.662 de femei, la 30 decembrie numărul acestora s-a “subţiat”, ajungînd la 3.556. În ultima lună a anului ce tocmai s-a încheiat, în judeţul nostru erau relativ puţini şomeri, cel puţin dacă e să facem comparaţie cu celelalte judeţe. 25 de judeţe, la care se adăugă şi Bucureştiul, au peste 8.255 de şomeri, adică mai mulţi decît Vrancea. Cei mai mulţi oameni fără loc de muncă sînt înregistraţi în Dolj. Nu-i mai puţin adevărat faptul că multe dintre judeţele care au mai mulţi şomeri decît Vrancea au o populaţie mai mare decît judeţul nostru. Rata şomajului la finele lui decembrie era apropiată de cea naţională, 5,37%, faţă de 5,12% pe ţară. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.