Social

Primăria Dumbrăveni vrea să administreze spitalul

Raluca Manolache
17 ian 2012 1954 vizualizări
Autorităţile au trimis o adresă Ministerului Sănătăţii prin care solicită preluarea spitalului în administrare

Primăria comunei Dumbrăveni vrea să preia în administrare Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni, unitate care deţine şi o secţie exterioară la Dumitreşti. Consilierii locali s-au întîlnit vineri în şedinţă şi au decis să solicite Ministerului Sănătăţii transferul unităţii spitaliceşti către Primărie. “S-a adoptat o hotărîre privind acordul de principiu pentru preluarea managementului asistenţei medicale al Spitalului de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni”, a precizat Valentin Tîlvăr, viceprimarul comunei Dumbrăveni. Adresa prin care autorităţile locale solicită preluarea spitalului a fost trimisă la MS şi se aşteaptă un răspuns. Această acţiune vine după ce MS a emis o hotărîre de preluare a spitalului, unitate refuzată de Consiliul Judeţean. Spitalul de Psihiatrie Cronici din comuna Dumbrăveni se află situat pe drumul european E 85 la 21 km distanţă de Focşani şi Rîmnicu Sărat şi deserveşte peste 40.000 locuitori din 11 comune. Unitatea este prevăzută cu 135 de paturi şi are peste 130 de salariaţi care au grijă de sănătatea bolnavilor din zonă. Paturile sînt împărţite astfel: 95 paturi de psihiatrie şi boli cronice la Dumbrăveni şi 40 de paturi pentru psihiatrie cronici, psihiatrie pediatrică şi psihosomatici la Dumitreşti. De asemenea, unitatea a fost clasificată în categoria V, o unitate cu un nivel de competenţă limitat, care asigură servicii medicale într-o singură specialitate şi anume psihiatrie. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
imi_place, acum 4479 zile, 17 ore, 56 minute, 44 secunde
Povestea spune ca Scufita Rosie are grija de bunicuta.
eco, acum 4480 zile, 21 ore, 46 minute, 37 secunde
Daca spitalul va fi preluat de catre Primarie, nu cumva Lupul cel Mare o va inghiti pe bunicuta care deja e grav bolnava?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.