Social

Staţii CFR din Vrancea, modernizate cu bani europeni

Mihaela Beșleagă
15 ian 2012 1242 vizualizări
CFR SA şi Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Transport au semnat două contracte de finanţare cu o valoare totală de 258,7 milioane lei cu TVA, respectiv 60 milioane euro, pentru lucrări de modernizare a instalaţiilor de centralizare electromecanică în 19 staţii de cale ferată

Staţiile se află pe secţiile Siculeni-Adjud (judeţele Harghita şi Vrancea), cu o valoare a contractului de 175,46 milioane lei, şi Ilia-Lugoj (judeţele Hunedoara şi Timiş), cu o valoare de 83,21 milioane lei. Reprezentanţii CFR transmit că modernizarea instalaţiilor cu echipamente de ultimă generaţie va asigura un grad sporit de siguranţă, prin îmbunătăţirea acţiunilor de comandă, control şi de manevră a trenurilor în cele 19 staţii (Mihăileni, Nădejdea, Livezi Ciuc, Lunca de Sus, Lunca de Mijloc, Ghimeş, Palanca, Simbrea, Goioasa, Asău, Dofteana, Tîrgu Ocna, Cliciova, Mănăştiur, Făget, Margina, Costeiu, Holdea şi Dobra). Proiectul este cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi de la bugetul de stat. Lucrările urmează să se finalizeze pînă la 31 decembrie 2015. (M. BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.