Social

DSP Vrancea face dezbatere pe legea sistemului sanitar

Raluca Manolache
11 ian 2012 1999 vizualizări
Propunerile de modificare a legii vor fi transmise Ministerului Sănătăţii

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea va trebui să organizeze o dezbatere publică cu privire la mult contestatul proiect privind Legea de organizare şi funcţionare a sistemului sanitar din Romania. Dispoziţia a venit din partea ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau, care le-a cerut directorilor DSP-urilor din ţară, în cadrul unei videoconferinţe, să organizeze săptămîna viitoare dezbateri şi să transmită Ministerului Sănătăţii propuneri cu privire la acest proiect care ar putea schimba din temelii modul de funcţionare a sistemului. „Vom organiza o serie de întîlniri cu furnizorii de servicii medicale pentru dezbaterea noii legi a sănătăţii. Propunerile vor fi transmise Ministerului Sănătăţii”, a precizat dr. Cătălin Graur, directorul DSP Vrancea. În cadrul videoconferinţei au fost prezentate şi modificările esenţiale pe care proiectul de act normativ le va aduce în sistemul sanitar. Proiectul de Lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate din Romania aduce, în principal, modificări cu privire la organizarea fondurilor pentru sănătate. Aceasta prin desfiinţarea caselor judeţene de asigurări de sănătate şi înlocuirea acestora cu asiguratorii privaţi. Aşa se face că banii strînşi din contribuţiile persoanelor asigurate la sănătate vor fi împărţiţi între asiguratorii privaţi. Vrîncenii vor trebui să îşi aleagă una dintre casele private, care la rîndul lor vor încheia contracte cu spitalele şi cu ceilalţi furnizori, medici de familie, laboratoare, etc. Prin aceste contracte statul garantează un pachet de servicii de bază care va fi acelaşi în cazul tuturor caselor private. Dacă o persoană doreşte să se asigure şi pentru alte servicii în afara celor din pachetul de bază, va trebui să încheie asigurări voluntare şi să cotizeze mai mult la sănătate. Proiectul se va afla în dezbatere publică pînă pe 28 ianuarie 2012. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
donna, acum 4484 zile, 4 ore, 52 minute, 1 secunda
Actuala lege a sanatatii mult disputata este LEGEA GENOCIDULUI DIN ROMANIA.Asta in cazul in care nu mariti pensiile si salariile oamenilor.Dar poate ca aveti bunul simt sa ALINIATI pensiile si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.