Social

Se doreşte deblocarea posturilor din Sănătate

Raluca Manolache
11 ian 2012 1485 vizualizări
Ministerul Sănătăţii a iniţiat un proiect prin care doreşte deblocarea posturilor absolut necesare a fi ocupate prin concurs Deblocarea posturilor din Sănătate este mai aproape de realitate.

Ministerul Sănătăţii a iniţiat o proiect privind ocuparea posturilor vacante din sistemul sanitar. Conform acestuia, prin excepţie de la prevederile legii care suspendă ocuparea prin concurs/examen a posturilor vacante, în cursul anului 2012 se pot scoate la concurs posturile vacante din sistemul sanitar, cu condiţia încadrării în cheltuielile de personal aprobate. Vor putea fi scoase la concurs posturile vacante ale personalului de specialitate medico-sanitar, auxiliar sanitar şi personalului de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare, posturile vacante unice ale celorlalte categorii de personal din sistemul sanitar, funcţiile de conducere,  posturile vacante din structura direcţiilor de sănătate publică şi a Ministerului Sănătăţii. „Prin prezentul proiect de act normativ se crează posibilitatea ca fiecare conducător de unitate să stabilească posturile absolut necesare a fi ocupate prin concurs, în funcţie de situaţia concretă existentă, în funcţie de categoriile de personal absolut necesare şi de posibilităţile financiare existente”, se arată în nota de findamentare a proiectului. Şi în Vrancea sînt probleme la capitolul personal medical şi auxiliar sanitar în spitale. În luna noiembrie 2011, cele cinci spitale au solicitat Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) deblocarea a 196 de posturi pentru medici, asistente şi personal auxiliar sanitar. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.