Social

Sorina Plăcintă şi l-ar fi dorit pe Arafat în continuare la Ministerul Sănătăţii

Iulia Crețu
10 ian 2012 1594 vizualizări
Senatorul crede că tot conflictul s-a iscat din cauza lipsei dialogului direct între Arafat şi preşedintele Băsescu

Demisia din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătaţii a lui Raed Arafat, aprobată ieri de premierul Emil Boc, îi face pe actorii politici să reacţioneze. După ce Arafat a intrat într-un conflict cu preşedintele Traian Băsescu pe marginea Legii sănătăţii care ar putea duce la desfiinţarea SMURD, politicienii s-au plasat în tabere diferite. Undeva la mijloc se doreşte a sta şi senatorul PDL de Vrancea, Sorina Plăcintă, care îi găseşte circumstanţe atenuante preşedintelui Traian Băsescu. Prim-vicepreşedintele PDL Bucureşti precizează, într-o postare pe blogul personal, că nu îşi doreşte ca Arafat să părăsească funcţia ministerială. “Îl cunosc pe domnul Arafat, am lucrat împreună la cîteva proiecte în perioada mandatului meu dar şi după aceea. Am fost impresionată de seriozitatea şi de puterea lui de muncă. Îi preţuiesc implicarea şi forţa de a duce la bun sfîrşit proiectele în care crede. Îi respect decizia de a rămîne tehnocrat şi, pe undeva, îi înţeleg ataşamentul faţă de ceea ce a creat aprope de la zero, într-o patrie care l-a adoptat şi pentru care a muncit pe brînci, transformînd o idee într-o instituţie eficientă care ajută la salvarea de vieţi omeneşti”, susţine Plăcintă. Senatorul, care este soţie de medic, după ce în toamna anului trecut şi-a unit destinul de cel al medicului urolog Viorel Bucuraş, crede însă că „domnul Arafat trebuie să se desprindă de copilul crescut cu atîta grijă şi să meargă mai departe. Nu cunosc culisele disputei cu preşedintele Traian Băsescu dar ştiu că amîndoi sînt oameni cu viziune şi cu tărie de caracter. În mare parte cred că s-a ajuns aici şi prin lipsa unui dialog direct”, mai spune Plăcintă. Arafat a fost decorat de şeful statului în urmă cu cîţiva ani, însă în acest moment sînt în război deschis. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
tulip, acum 4459 zile, 5 ore, 7 minute, 46 secunde
Ma gandeam ca "db. " a incetat sa mai emita posturi strine ,dar imi dau seama ca le-a inmultit .Numai tampenii vomiti ,Arafat este apolitic ,toate partidele il curteaza , dar tu cand citeste integral
db, acum 4460 zile, 18 ore, 12 minute, 10 secunde
Cazul Arafat e o stanca de gatul PDL-ului, se duc drept pe fundul marii. Acum incearca s-o mai dreaga si ei dar fara succes.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.