Social

Persoanele cu dizabilităţi pot învăţa o meserie gratuit

Mihaela Beșleagă
9 ian 2012 2355 vizualizări
Cursurile de inspector resurse umane, art director şi operator introducere date se adresează unui număr de 420 de persoane cu dizabilitaţi din 14 judeţe, inclusiv din Vrancea

Persoanele cu dizabilităţi din judeţul Vrancea pot beneficia de cursuri gratuite de formare profesională în ocupaţiile de Inspector resurse umane, Art director şi Operator introducere, prelucrare, validare date. Înscrierea la aceste cursuri are loc începînd cu data de 1 decembrie 2011, în cadrul proiectului “Reţea regională pentru Promovarea şi Aplicarea Conceptelor Economiei Sociale în vederea creşterii şanselor de reinserţie socială a persoanelor cu dizabilităţi”, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeşte în oameni!”. Avantajele participării la aceste cursuri sînt următoarele: obţinerea unei calificări, creşterea şanselor de angajare în urma obţinerii unei calificări conforme cu cerinţele pieţei muncii şi dobîndirea independenţei financiare prin însuşirea competenţelor obţinute în urma participării la cursuri, anunţă organizatorii, Asociaţia Patronatul Medicinei Integrative-PMI şi Institutul Postliceal Phoenix. Cursurile se adresează unui număr de 420 de persoane cu dizabilitaţi perceptiv auditive, perceptiv vizuale, perceptiv motorii şi alte tipuri de dizabilităţi, din judeţele: Bucureşti, Ilfov, Braşov, Alba, Mureş, Harghita, Sibiu, Covasna, Constanţa, Vrancea, Brăila, Galaţi, Tulcea şi Buzău. 60 de persoane vor fi formate şi certificate în domeniul resurse umane, 240 de persoane în domeniul creaţiei publicitare şi 120 de persoane în domeniul introducerii şi prelucrării datelor. Cursurile se vor desfăşura pe tot parcursul anului 2012. Certificatele obţinute sînt autorizate de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor (CNFPA) şi recunoscute de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei, avînd valoare de certificat de absolvire, curs de iniţiere. Criteriul de selecţie al participanţilor este “primul venit, primul servit”. La programul de formare vor participa 420 de persoane cu dizabilităţi, femei şi bărbaţi, cu vîrste cuprinse între 18 şi 65 de ani, care să fie absolvenţi de liceu. Candidaţii se pot înscrie la un singur curs, depunînd un dosar care să conţină o cerere de înscriere, certificat de handicap, CV, copie după cel mai recent act de studiu, după actul de identitate, după certificatul de naştere, după certificatul de căsătorie (dacă este cazul) şi o adeverinţă de la medicul curant cu menţiunea: “Apt pentru a participa la cursuri de formare profesională”. Dosarele pot fi depuse şi prin e-mail, pe adresa cursuri@paces.ro. Pentru mai multe informaţii despre cursuri o puteţi contacta pe Nicoleta Azoiţei, la telefon 0372/770.126 sau 021/230.041. (Mihaela BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
haynal ludovic, acum 4455 zile, 19 ore, 1 minut, 58 secunde
ce presupune activitatea '' Introducere si prelucrarea datelor'' si spre ce domeniu ? este posibila inca inscrierea ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.