Social

Noile ambulanţe SMURD, trimise la urgenţe de luna viitoare

Raluca Manolache
4 ian 2012 3467 vizualizări
Cele două ambulanţe care au intrat în dotarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) în luna decembrie ar putea fi trimise la urgenţe de luna viitoare.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea fac în aceste zile demersurile necesare pentru operaţionalizarea acestor ambulanţe care vor asigura urgenţele din zonele Panciu şi Vidra. “Au fost demarate procedurile de înmatriculare şi sperăm ca cele două ambulanţe să devină operaţionale pînă la sfîrşitul acestei luni. Spaţiile de garare sînt în curs de amenajare la Vidra, la Panciu fiind finalizate lucrările”, a menţionat lt. Cristina Duţă, purtătorul de cuvînt al ISU Vrancea. Cele două ambulanţe au dotări de ultimă generaţie inclusiv un sistem de supraveghere video, defibrilator, aspirator electric, saltea pentru imobilizarea coloanei, trusă pentru arsuri, sistem pentru încălzirea perfuziilor pe timp de iarnă, kit pentru replantare de membre amputate etc. ISU Vrancea ar trebui să primească în acest an prin Programul Operaţional Regional, în cadrul Regiunii de dezvoltare Sud-Est, şi două ambulanţe SMURD şi o ambulanţă reanimare. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.