Social

Medicii, instruiţi gratuit în screeningul cancerului

Raluca Manolache
27 dec 2011 3745 vizualizări
Medicii specialişti şi 37 de medici de familie din Vrancea vor putea participa la cursurile gratuite organizate de Ministerul Sănătăţii în vederea implementării unor programe de screening pentru cancerul de col uterin, colon şi sîn.

Medicii vor fi recrutaţi în cadrul proiectului „Instruire şi prevenţie pentru o viaţă sănătoasă“. Acest curs este derulat împreună cu Institutul Naţional de Sănătate Publică, Colegiul Medicilor din România, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, Institutul Oncologic „Prof Dr. I. Chiricuţă” Cluj-Napoca şi Institutul de Cancer Aviano – Italia. La aceste cursuri, pe lîngă medicii de familie, sînt invitaţi să participe şi doctori din specialităţile Obstetrică-Ginecologie, Gastroenterologie, Anatomie Patologică, Medicină de Laborator, Radiologie-Imagistică Medicală şi Sănătate Publică. Medicii interesaţi se pot înscrie la aceste cursuri pînă cel tîrziu 31 ianuarie 2012, ora 16:00, la următoarele adrese de e-mail:  selectie132medicispecialistiinstructori@ms.ro, selectie1200medicispecialisti@ms.ro, selectie6000medicispecialistimedicinafamilie@ms.ro, MS anunţă că selecţia se va realiza după principiul “primul venit, primul aprobat”. (R. MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.